Tips voor het verbouwen van je tuin

Veel mensen vinden het belangrijk om een verzorgde tuin te hebben die mooi bij het huis past. Een goede verbouwing van je tuin begint met een uitgedacht idee van wat je graag wil. Wat voor soort tuinset en of planten? Sommige mensen willen een tuin met weinig onderhoud en anderen hebben groene vingers en vinden het leuk om met de tuin bezig te zijn. Het verbouwen van je tuin kan echter veel problemen met zich mee brengen. Als je bijvoorbeeld nog nooit bezig bent geweest met de tuin… Waar moet je dan beginnen? Lees snel verder voor tips voor het verbouwen van je tuin!

Bepaal je budget

Bij het verbouwen van je tuin kan je veel verschillende kanten op gaan. Bepaal daarom van te voren wat je budget is zodat je je keuzes hierop kan aanpassen. Zo voorkom je dat je voor teleurstellingen komt te staan. Houd rekening met uitloop van de verbouwing en dat de kosten dus hoger kunnen worden dan je eerst gepland had. Wanneer je je budget hebt bepaald kan je bijvoorbeeld een moodboard maken. Een moodboard brengt goed in kaart wat voor stijl je hebt en hoeveel dit ongeveer zal gaan kosten. Om een moodboard te maken kan je inspiratie doen op het internet of bijvoorbeeld in tuincentra. 

Op welk moment je tuin verbouwen?

De tuin bevindt zich in de buitenomgeving en het is dus belangrijk om goed na te denken in welke periode je je tuin gaat verbouwen. In de zomer kan het bijvoorbeeld veel te warm zijn en in de winter te nat en koud. De herfst is een geschikte periode om je tuin te verbouwen, er is namelijk ook veel uitverkoop in tuincentra. Zo kan je ook nog is meer kopen van je budget! 

Belang van werkkleding

Bij het verbouwen van je tuin is het vrijwel geheel vloerwerk. Wil je bijvoorbeeld tegels zetten dan werk je op je knieën. Als je planten in je tuin wil hebben, werk je op je knieën. Het is dus belangrijk om je niet alleen mentaal maar ook fysiek voor te bereiden op het verbouwen van je tuin. Vooral als je nog nooit hebt verbouwd. Het is belangrijk om een goede broek aan te doen, zodat je benen beschermd worden. Je benen kan je goed beschermen met Tricorp werkbroeken. Wanneer je in andere periodes gaat werken bijvoorbeeld in de winter is er ook andere geschikte Tricorp werkkleding om je te beschermen tegen de kou, maar tegelijkertijd goed te kunnen bewegen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *