De tuin zomer proof maken!

Het is bijna april en het lenteweer is prachtig. De zon staat volop te schijnen en de bloemetjes beginnen mooi te bloeien. Het is daarom nu mooi tijd om je tuin zomer proof te maken. Je wilt natuurlijk heerlijk kunnen genieten in de zomer. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw tuin klaar is voor de zomer? In dit artikel ga ik je handige tips mee geven voor de tuin. Ik wens je veel leesplezier! 

De schuttingen

De schuttingen spelen een grote rol in de tuin. Ze zijn als het ware een muur in de tuin. Heb je in de tuin hele oude schuttingen staan? Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om ze opnieuw te gaan verven. Laatst zag ik op het internet dat iemand een regenboog schutting had gemaakt. Het resultaat was heel kleurrijk en mooi. Zijn de schuttingen echt te oud? Dan kan je ervoor kiezen om ze te vervangen voor composiet schuttingen. Composiet schuttingen zijn duurzamer en makkelijker te onderhouden. 

Flora en fauna

Begin lente is de beste planttijd voor je planten. Het beste is om de planten op de juiste plek te zetten met voldoende ruimte. Ik raad het je aan om je planten schoon te houden en ze ook eens wat eten te geven. Wil je meer informatie over het planten? Ga dan eens langs de tuincentrum. Daar is er een heleboel informatie te vinden. Het goede voorbereiding is het halve werk. Als je alle voorbereidingen in de lente al hebt gedaan dan kan je heerlijk genieten in de zomer. 

Chill plek 

Het is natuurlijk heel belangrijk om heerlijk uit te rusten in de tuin. Ik snap het goed dat je soms de zon een beetje zat bent maar je eigenlijk nog steeds buiten wilt zitten. Een houten overkapping is de perfecte oplossing. Met een houten overkapping krijg je als het ware een dak over je hoofd. Je zit nog steeds buiten maar wel lekker in de schaduw. 

Heb jij ook nog leuke tuin tips? Ik hoor het graag! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *