5x BBQ Tips voor de perfecte barbecue

5x BBQ Tips voor de perfecte barbecue

Tegenwoordig kun je barbecuen in de zomer en in de winter. Heerlijk genieten met vlees, vrienden en bier op een mooie avond. Om er een feestje van te maken hebben wij 5 tips op een rij gezet waardoor jouw barbecue sowieso een succes wordt. Verras vrienden met jouw kunsten op de BBQ en zorg dat ze nog tijden over deze avond zullen napraten. En dat gaat wat ons betreft zeker lukken.

5x BBQ Tips voor de perfecte barbecue

Tip 1: Verdeel de kolen in zones over de BBQ

Heb jij een barbecue op kolen, zorg er dan voor dat je verschillende zones op de BBQ maakt. Een zone met veel kolen, een zone met minder kolen en een zone met de minste kolen. Zo heb je een gebied waarop het vlees snel gaart, rustig gaart en op temperatuur blijft. Op die manier hoeft het vlees op de barbecue nooit meer zwart te worden.

Tip 2: Zorg dat de barbecue heet genoeg is

Vaak wil je te snel vlees op de barbecue leggen. Echter is het belangrijk dat hij loeiheet is. Het vlees moet namelijk bakken en niet koken. Houd ter referentie jouw hand 10 centimeter van het rooster en probeer je hand 3 seconden boven het rooster te houden. Is het te warm om dit vol te houden, dan is de barbecue heet genoeg om te beginnen met bakken.

Tip 3: Maak de barbecue na afloop weer goed schoon

Maak de barbecue na afloop altijd schoon. Het beste werkt dit met een borstel met staaldraad. Heb je deze niet bij de hand, dan kun je een bol aluminiumfolie gebruiken. Dit heeft ongeveer hetzelfde effect. Op die manier houd je de barbecue helemaal schoon voor een heerlijke avond.

Tip 4: Houd de grill vetting tijdens het BBQ’en

Maak het rooster van de BBQ vettig met een plantaardige olie. Houd het rooster tijdens het barbecuen ook continue zo vettig. Op die manier voorkom je dat het vlees aanbakt en blijft het vlees ook de hele tijd even lekker.

Tip 5: Zorg voor een goede BBQ (en laat hem bezorgen)

Een praktische tip om mee af te sluiten: of je nu gaat voor gas, elektrisch of voor kolen, kies een goede barbecue. Iedereen heeft zijn persoonlijke voorkeur, maar verschillende zones, die je met kolen zelf kunt maken, en op sommige gasbarbecues hebt, zijn ideaal. Laat dit grote gevaarte bij voorkeur natuurlijk gewoon thuisbezorgen. Veel online tuincentra bieden goede barbecues tegen een betaalbare prijs. Zorg er voor aanschaf in ieder geval voor dat je de tuincentrum beoordelingen van de aanbieder hebt gelezen of kies voor een BBQ kopen bij een bekend online warenhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *