Tips voor het creëren van een sfeervolle tuin

Een gezellige en sfeervolle tuin is iets waar iedereen wel oren naar heeft. Zomers lekker borrelen in de tuin en ook in de winter zijn er genoeg dingen te doen. Een sfeervolle en gezellige tuin is gewoon erg fijn, vooral wanneer je een echt buitenmens bent zoals ik. Ik vind het heerlijk om lange zomeravonden door te brengen in de tuin met een glaasje wijn en een lekker hapje.

En niet alleen ik denk er zo over maar waarschijnlijk heel Nederland ook. Een vooral in deze vreemde tijden waarin het verboden of simpelweg eng is om op vakantie te gaan is een sfeervolle tuin een echte uitkomst om toch nog een beetje dat vakantiegevoel te creëren. Nu snappen wij dat het lastig kan zijn om een gezellige sfeer in de tuin te creëren. Waar moet je immers beginnen? Lukraak wat meubels kopen of wat planten zal hoogstwaarschijnlijk niet veel verschil maken. Daarom geven we je in dit artikel vele leuke tips en inspiratie zodat ook jij in no-time een gezellige en sfeervolle tuin kunt creëren. Ben jij ook zo benieuwd geworden naar inspiratie voor een sfeervolle tuin? Lees dan snel verder.

Kies de juiste tuinverlichting voor de ultieme sfeer

Het belangrijkste onderdeel voor het creëren van sfeer in de tuin is het gebruik van licht. Hiermee creëer je namelijk een mooi contrast tussen de verlichting en de tuin. Je kunt in het donker bijvoorbeeld bepaalde aspecten van je tuin uitlichten. Plaats bijvoorbeeld een spot op een boom of een standbeeld en laat dit voorwerp er echt uitspringen. Of kies voor een tuin lantaarnpaal voor een gezellige en sfeervolle verlichting voor een eventueel looppad. Ook is het leuk om op verschillende locaties in de tuinspots in de grond te plaatsen. Op deze manier creëer je over de gehele tuin verlichting welke zorgt voor een mooi en gezellig effect. Het loont dus om goed na te denken over tuinverlichting en de juiste tuinspots.

Kies voor leuke en sfeervolle planten

Door gebruik te maken van mooie en sfeervolle planten kan je leuke effecten in je tuin creëren. Probeer bijvoorbeeld eens op de grenslijnen van je tuin een grote haag te plaatsen. Op deze manier maak je van je tuin een afgeschermde plek die nog knusser aan zal voelen. Ook kan je planten gebruiken als scheiding tussen verschillende delen van je tuin. Scherm de zithoek bijvoorbeeld af van het zwembad door hiertussen een kleine border met planten aan te leggen. Of kies bijvoorbeeld voor tropische planten voor naast het zwembad voor een tropisch tintje. Kortom zijn er dus erg veel leuke en sfeervolle planten die sterk zullen bijdragen aan een leuke en gezellige tuin. Neem dus snel een kijkje bij je lokale tuincentrum!

Kies voor een mooie en vooral functionele buitenkeuken

Een mooie en gezellige buitenkeuken is niet voor iedereen weggelegd. Niet iedereen heeft er immers genoeg ruimte voor of überhaupt behoefte aan een buitenkeuken. Een luxeproduct is de buitenkeuken allang niet meer. Waar vroeger alleen de echte rijken beschikten over een keuken in de tuin is dit tegenwoordig sterk achterhaald. Plaats een buitenkeuken bijvoorbeeld rond je barbecue of pak pas écht uit en installeer een inductie of gasfornuis. Met een buitenkeuken zal je wanneer het lekker weer is alleen nog maar in de tuin te vinden zijn. Lekker in de zon kokkerellen is namelijk voor niemand een straf.

Kijk eens naar de mogelijkheden voor een vijver

Misschien wel de grootste sfeerbrenger in een tuin is een vijver. Vijvers geven namelijk een gevoel van rust en reinheid af en zijn daarnaast een bron voor dierlijk leven in de tuin. Een vijver is heerlijk om aan te vertoeven en rustig naar de leuke dieren zoals kikkers en visjes te kijken. Ook hoeft een vijver helemaal niet duur te zijn. Koop wat vijverzeil, graaf een groot gat in de grond en plaats een waterververser zodat het vijverwater niet gaat stinken. Op deze manier heb je binnen een handomdraai een echte droomvijver in jouw tuin.

Plaats een mooie meubel set in de tuin

Wanneer je wilt genieten van de fijne sfeer in je tuin is het handig wanneer je dit lekker ontspannen kunt doen. De beste manier om ontspannen te genieten is door het plaatsen van een mooie set meubels. Kies bijvoorbeeld voor een mooie tuintafel of een relaxte lounge set om het zitplezier in je tuin naar een hoger niveau te tillen. Houdt wel goed rekening met de indeling van je tuin en de hoek van de zon. Je wilt namelijk wel lekker van de zon kunnen genieten wanneer je plaatsneemt in jouw ontspannen lounge set.

Indien je geen vijver wilt kijk dan eens naar de mogelijkheid van een waterschaal

Wanneer jij geen ruimte of budget hebt voor een vijver in je tuin kan je kiezen voor het gebruik van een waterschaal. Een waterschaal is een leuk tuin accessoire welke ideaal is voor het uitstralen van rust. Plant bijvoorbeeld leuke waterplantjes in de waterschaal en creëer binnen een handomdraai een kleine vijver.

Wij hopen dat jij na het lezen van dit artikel leuke inspiratie hebt opgedaan voor de inrichting van jouw tuin en hoe jij hier een gezellige sfeer kunt creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *