Dit zijn kamerplanten die muggen bij je weghouden

Het begin van de zomer lijkt het startsein voor muggen om eens heerlijk voor overlast te zorgen. Heb je wel eens het idee dat je vrijwel iedere avond op muggenjacht moet voordat je “veilig” kunt gaan slapen? Dan is dit artikel zeer interessant voor je. Hierin stellen we een aantal kamerplanten aan je voor die muggen bij je weghouden. Op deze manier heeft een kamerplant een nog nuttigere functie voor je!

Een kamerplant die muggen weg kan houden

Als je veel last hebt van muggen in de zomer, betekent dit niet dat je de ramen en deuren maar verplicht moet dichthouden om overlast te voorkomen. Het tegendeel is zelfs het geval! Je kunt zelfs een kamerplant inzetten om muggen bij je weg te houden. Deze “mugwerende kamerplanten” zorgen dan voor een geur in je kamer die jij misschien wel lekker vindt maar muggen juist wat minder vinden. Op deze manier heb je precies jouw doel bereikt en kun je rustig gaan slapen met het raam open.

Eigenlijk hoef je er dus bijna niets voor te doen om muggen op de gewenste afstand te houden. Het enige wat je moet doen is deze mugwerende kamerplantje een beetje verwennen. Dit doe je door de plant op tijd water te geven en af en toe te koesteren met een beetje plantenvoeding.

Voorbeelden van mugwerende kamerplanten

  • Monarda Didyma, een plant met een aroma waar muggen graag bij uit de buurt blijven
  • Kruidnagel, uit de Nederlandse of Franse keuken. Een bakje kruidnagels doet al wonderen.
  • Citroentijm, deze Lipbloem heeft uiteraard een citroenachtige geur.
  • Mint, deze plant heeft een natuurlijke geur die wij lekker vinden ruiken, maar insecten en muggen zijn daar absoluut niet mee eens!
  • Kruikplant is een vleesetende plant en trekt insecten aan. De kruikplant is dus ideaal tegen insecten én muggen.
  • Rozemarijn, een kruid dat wij veelvuldig gebruiken in gerechten maar muggen zullen niet aanschuiven.
  • Allium Cernuum, een plant met kleurrijke bloemen die een sterke uiengeur heeft. Muggen houden hier zeker niet van.
  • Basilicum, een bekende plant die wij veelvuldig gebruiken in de keuken wordt niet op prijs gesteld door muggen.
  • Lavendel. De meeste mensen vinden de geur van lavendel heerlijk, maar de muggen vinden dat niet. Deze plant houdt muggen op een veilige afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *