Probleemloos waterleidingen aanleggen doe je zo

Het is ontzettend fijn om een kraantje in de tuin te hebben. Gebruik het kraantje in de zomer om de planten water te geven, of in het najaar om de auto te wassen voor de wintermaanden aanbreken. Voor het monteren van een kraantje dien je het bestaande netwerk van waterleidingen uit te breiden. Hoewel waterleidingen aanleggen niet al te ingewikkeld hoeft te zijn, wordt vaak aangeraden hier hulp van een loodgieter voor in te schakelen. Dat is niet voor niets! Zouden de losse leidingen niet goed op elkaar aansluiten, dan ontstaat er speling. Via de speling tussen de diverse elementen kan er water uit de leidingen sijpelen. Buiten je woning vormt dat niet direct een groot risico; in huis wel. Denk aan het risico op vochtplekken en houtrot. 

Zelf waterleidingen aanleggen voor een kraantje buiten 

Zorg dat je de benodigde materialen en het juiste gereedschap in huis hebt, om de waterleidingen aan te kunnen leggen. Er zijn verschillende koppelingen die gebruikt kunnen worden om de bestaande leidingen uit te breiden met nieuwe leidingelementen. Populair hierbij zijn de zogenaamde knelkoppelingen. Aan gereedschap heb je een pijpenbuigtang, een pijpensnijder en vaak een metaalzaag nodig. Voordat je begint met het aanleggen van leidingen is het zaak om de hoofdkraan af te sluiten. Het voorkomt dat het water uit de leidingen spuit op de plek waar je deze opent. 

Hulp bij het aanleggen van waterleidingen 

Lukt het aanleggen van de waterleidingen in de tuin niet direct, of vind je het lastig te bepalen op welke plek je het bestaande netwerk van leidingen uit kunt breiden? Schakel in dat geval de hulp van een loodgieter in. Een loodgieter beschikt over de kennis en hulpmiddelen om de waterleidingen op de juiste wijze aan te kunnen sluiten. De kans op bijvoorbeeld een lekkage rond de aansluiting tussen twee losse leidingen is hierdoor minimaal. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *