Dit moet je niet vergeten als het om inbraakbeveiliging gaat

Let bij het beveiligen van een woning niet alleen op de woning zelf; kijk ook naar de tuin bij je huis. Dat is althans wat slotenmakers woningbezitters aanraden, wanneer zij op zoek gaan naar mogelijkheden om hun inbraakbeveiliging te verbeteren. Een goede inbraakbeveiliging wordt opgebouwd uit verschillende lagen. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een cilinderslot, een beveiligingscamera en een alarmsysteem. Zo schrik je inbrekers op voorhand af, maak je het hen moeilijk wanneer ze toch een inbraakpoging wagen en zorg je er tot slot voor dat er direct iemand gewaarschuwd wordt als het inbrekers lukt de woning binnen te dringen. Waarop moet je letten bij het verbeteren van je inbraakbeveiliging? In dit artikel lees je er meer over. 

Voorzie de schuttingdeur van een stevig slot 

Een van de manieren waarop je de inbraakbeveiliging van je woning kunt verbeteren, is het monteren van een stevig slot op de deur in de schutting. Inbrekers zullen proberen de tuin in te komen, waar zij in alle rust kunnen proberen het slot op de achterdeur te forceren. Zouden ze dit bij de voordeur proberen, dan is het risico dat zij worden opgemerkt veel groter. Naast de schuttingdeur, moet ook de deur op een losstaand schuurtje of bijvoorbeeld die van een tuinhuis beveiligd worden met een stevig slot. Kies voor een cilinderslot waar mogelijk en ga in andere gevallen voor een bijzetslot. Soms is het kozijn van de deur niet stevig genoeg voor een cilinderslot. 

Hang een camera op aan de tuinzijde van je woning 

Naast de mogelijkheid om de verschillende deuren in de tuin van een stevig slot te voorzien, wordt aangeraden een beveiligingscamera aan de tuinzijde van je woning te monteren. Op deze manier schrik je inbrekers op voorhand af; ze willen niet op beeld worden vastgelegd. Tegelijkertijd vergroot de pakkans, wanneer een inbreker toch een inbraakpoging onderneemt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *