kleine tuin inrichten

Een kleine tuin inrichten

Je hebt absoluut geen grote tuin nodig om iets moois van je buitenruimte te maken. Kleine tuinen kunnen juist heel knus en gezellig zijn. Toch zijn er wel een paar valkuilen die je uit de weg moet gaan. Je wilt een kleine ruimte niet volstouwen met planten en accessoires, waardoor het er nog kleiner uit komt te zien. Hoe maak je er nu iets gezelligs van, zonder teveel op (optische) ruimte in te leveren?

Werk verticaal

Tegenwoordig zijn er zoveel leuke dingen die je aan je schutting of gevel kunt hangen of hier tegenaan kunt zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een insectenhotel of een vogelhuisje? Wanneer je wat meer groen in je tuin wilt brengen, kun je ook voor een verticale moestuin gaan – nuttig en leuk! Daarnaast zijn er natuurlijk ook heel veel andere planten of klimopsoorten die zich prima thuis voelen aan een schutting. Kies bijvoorbeeld voor winterharde hangplanten voor buiten. Probeer je tuinafscheiding echter niet teveel te versieren. Dit zou de rustige uitstraling van je buitenruimte kunnen verstoren en het kleiner doen laten ogen.

Leestip: Vergelijk reviews en bekijk AVH-Outdoor Tuinmeubelen

Werk de kliko’s weg

Het is natuurlijk superzonde, wanneer je een gedeelte van je mooie, kleine tuintje moet reserveren voor die lelijke kliko’s. Gelukkig zijn hier oplossingen voor. Je zou bijvoorbeeld een ondergronds kliko-opbergsysteem kunnen laten installeren. Zo hoef je de kliko’s niet te zien en nemen ze geen ruimte in! Dit is natuurlijk wel wat aan de dure kant, maar er zijn ook goedkopere oplossingen. Zo kun je een klikostalling aanschaffen. Dit neemt wel wat ruimte in, maar het staat een stuk mooier dan losse kliko’s. Bovendien kun je wat leuke planten in potten op de stalling zetten, wanneer deze een plat dak heeft. Zo maak je er een leuk en sfeervol plateau van.

Beukenhagen kopen bij Beukplanten.nl

Dat je een kleine tuin hebt, betekent absoluut niet dat je deze kaal en grijs moet houden. Zoals gezegd kun je planten ophangen, maar je kunt natuurlijk ook een mooie haag neerzetten die als tuinafscheiding kan dienen. Een afscheiding heb je toch nodig, dus dan kan die net zo goed groen zijn! Je kunt hiervoor mooie beukenhagen kopen bij Beukplanten.nl. Hoe groener je tuin, hoe vrolijker deze eruit ziet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *