soorten tuingereedschap

Dit zijn de handigste soorten tuingereedschap

Wanneer je een tuin hebt, heb je gereedschap nodig om alles te onderhouden. Er bestaan echter veel verschillende soorten tuingereedschap. Hierdoor weet je misschien niet meer welke je wel nodig hebt, en welke niet per se. Daarom hebben we in dit artikel de handigste soorten tuingereedschap voor je op een rij gezet!

Handgereedschap

Iedereen met een tuin heeft in ieder geval wat klein handgereedschap nodig. Denk bijvoorbeeld aan een schepje om bloemen te planten, een kniptangetje om takjes af te knippen en een krabbertje om onkruid tussen tegels weg te halen.

Bladeren

Wanneer je bomen in of rondom je tuin hebt, komen er regelmatig bladeren in je tuin terecht. Om dit op te ruimen zijn er verschillende soorten gereedschap. Zo is een hark altijd handig. Heb je veel last van bladeren, dan kan een bladblazer of bladzuiger een goede investering zijn. Het is tevens handig om hier tuinafvalzakken of een compostvat bij te kopen. Wanneer je een vijver hebt is het slim om hier een net overheen te spannen in de herfst en winter. Zo voorkom je dat bladeren in de vijver terecht komen.

Gras

Wanneer je gras in je tuin hebt, zal dit om de zoveel tijd gemaaid moeten worden. Anders komt het er tenslotte erg onverzorgd uit te zien. De meeste grasmaaiers zijn tegenwoordig elektrisch of werken op benzine. Heb je erg veel gazon, dan kun je kiezen voor een zelfrijdende maaier waar je in kunt zitten. Wil je helemaal niks meer zelf hoeven doen, dan kun je ook kiezen voor een robotmaaier!

Snoeien

Om planten en boompjes netjes te houden zul je een snoeischaar of automatische snoeimachine moeten hebben.

Bewatering

Planten hebben uiteraard water nodig. Wanneer je niet heel veel planten hebt, kun je een gewone gieter gebruiken. Voor gazon kun je beter een tuinslang gebruiken. Heb je erg veel planten of gras, dan is een automatisch sprinklersysteem een goed idee.

Waar koop je ze?

Wanneer je veel van het bovengenoemd gereedschap nog niet bezit, is het handig om dit allemaal in 1 keer bij dezelfde winkel te kopen. Bij Warentuin bijvoorbeeld! Naast tuingereedschap, verkopen ze daar nog veel meer dingen voor je tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *