Verschillende tuinontwerpen

Verschillende tuinontwerpen

Wanneer je een nieuwe tuin aan gaat leggen, zijn er verschillende soorten ontwerpen waar je uit kunt kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor een moderne tuin? Of juist voor een tuin met veel groen? In dit artikel beschrijven we verschillende soorten tuinontwerpen!

Een moderne tuin

Moderne tuinen komen steeds vaker voor. Ze zijn namelijk niet alleen mooi, ook functioneel en erg onderhoudsvriendelijk! Ideaal dus voor mensen die van een mooie tuin willen genieten, maar niet veel tijd aan onderhoud kwijt willen zijn.

Een moderne tuin kenmerkt zich door strakke lijnen. Ook zie je veel grijze stenen, grote tegels en weinig planten. De planten die aanwezig zijn, vereisen vaak weinig onderhoudt. Wanneer er gras in een moderne tuin ligt, is dit vaak kunstgras. Zo kunnen huisdieren en kinderen toch ergens spelen, zonder dat er onderhoud vereist is. Ook is er vaak veel kunst aanwezig in een moderne tuin. Denk bijvoorbeeld aan standbeelden, fonteinen en verlichting. Houten elementen komen tevens veel voor. Een mooi terras mag uiteraard niet ontbreken in een moderne tuin. Vaak zijn deze terrassen voorzien van overkapping en heaters. Door al deze kenmerken heeft een moderne tuin vaak een rustigere en minimalistischere uitstraling dan reguliere tuinen. De stenen tuin zijn bepalend voor het uiterlijk van je tuin.

Een landelijke tuin

Een landelijke tuin zie je vaak terug bij woonboerderijen en huizen die achteraf gelegen zijn. Dit soort tuinen stralen rust en ruimte uit. Er wordt gebruik gemaakt van grote vlakken gazon en ruime borders, die doen denken aan de landelijke omgeving. Alles is ruim en eenvoudig bij dit soort tuinen.

Een kindvriendelijke tuin

Wanneer je kleine kinderen hebt, kan een kindvriendelijke tuin wat voor jou zijn. Zoals de naam al verraad, zijn dit soort tuinen afgestemd op kinderen. Zo is er bijvoorbeeld veel gras waar kinderen zacht op kunnen spelen, en staan er dingen als een trampoline, schommel, glijbaan of zandbak. Verder is er veel ruimte, en staan er zo min mogelijk gevaarlijke voorwerpen of dingen die makkelijk kapot kunnen. Denk bijvoorbeeld aan dure vazen of standbeelden met scherpe randen. In plaats van stenen tegels, wordt er bijvoorbeeld rubber gebruikt om de speeltoestellen heen.

Een tuin laten ontwerpen

Hebben de bovenstaande voorbeelden je inspiratie gegeven, of wil je toch iets anders? In beiden gevalen kan Habro Tuinen je helpen met het ontwerpen van je tuin. Dit is namelijk een Hovenier in Zundert en omstreken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *