Wat zijn makkelijke fruitbomen voor in de tuin?

Als je op zoek bent naar bomen voor in je tuin, kies dan voor fruitbomen! Ze bloeien prachtig in het voorjaar en in de herfst geniet je van de heerlijke vruchten. Denk bijvoorbeeld aan appels, peren, kersen of pruimen als je graag makkelijke fruitbomen in je tuin wilt.

Het hele jaar genieten van fruitbomen

Fruitbomen laten je bijna het hele jaar door genieten van de seizoenen. In het voorjaar bloeien ze prachtig. Daarna groeien er vruchten aan de bomen, waar je in de herfst van mag genieten. Sommige fruitbomen hebben ook bijzondere bladvormen of mooie herfstkleuren.

Appelbomen in de tuin

Appelbomen zijn ideale bomen voor de tuin. Als je een appelboom neemt, bedenk dan eerst of je een moesappel wilt of liever een handappel. En houd je van zoete appels of zet je liever je tanden in een zure appel? Appelbomen zijn verkrijgbaar in 3 categorieën: laagstam, halfstam of hoogstam. Waarbij geldt: hoe lager de boom, hoe makkelijker. Zowel bij het snoeien, de verzorging en het plukken van de appels. Wanneer zijn je appels plukrijp? Dat is afhankelijk van de appelsoort, tussen half september en eind oktober.

Het plukken van appels

Appels pluk je aan het eind van de zomer. Maar wanneer zijn je appels plukrijp? Rijpe appels vallen vanzelf van de boom. Je hoeft ze alleen op te rapen. Als je ze liever wilt plukken, duw je de appel iets omhoog en draai je iets. Laat het steeltje makkelijk los? Dan is de appel plukrijp.

Pruimenbomen dragen veel vrucht

Pruimenbomen zijn niet veeleisend. Ze doen het goed in normale tuingrond op een zonnige plek. Het is een boom die veel vrucht draagt. De zoete vruchten zijn aantrekkelijk voor wespen. Om overlast te voorkomen, verwijder je de afgevallen pruimen zo snel mogelijk.

Perenbomen van klein tot groot

Perenbomen dragen niet meteen vrucht. Het duurt 3 jaar voordat de eerste vruchten verschijnen. Afhankelijk van het ras, zijn het lekkere, zoete vruchten. Perenbomen zijn van klein tot groot verkrijgbaar. De kleine bomen zijn makkelijker te snoeien en het plukken van de peren levert geen problemen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *