Stoere houten meubels steeds populairder

Steigerhouten meubels worden steeds populairder. Dit komt vooral omdat ze weinig onderhoud nodig hebben en het is ook nog eens goed voor het milieu. Steigerhout is makkelijk om te bewerken en te behandelen. Wanneer eiken hout toch je voorkeur heeft, is een Deens ovaal tafel misschien ook wel een goede keuze voor jou. Met een Deens ovaal tafel creƫer je heel makkelijk extra plekken. Dit is een tafel die tussen een ovale en rechthoekige tafel in zit. Ideaal voor als je een keer iets anders zoekt en wanneer je veel mensen over de vloer krijgt. Doordat het hout van stevig materiaal is, blijft het duurzaam en heb je er jarenlang plezier van.

Waar komt steigerhout vandaan

Steigerhout komt van een naaldboom fijnspar. Deze produceert vurenhout. Het kappen van deze bomen is niet milieubelastend, omdat de boom snel groeiend is en er veel nieuwe bomen worden gepland. In de bouw worden deze steigerplanken gebruikt om mee te bouwen. Het hout krijgt zijn oude uitstraling door de regen, wind en verschillende weersomstandigheden. Meestal wordt het hout zo’n vijf jaar gebruikt op de bouw en daarna wordt het geschuurd en mooi gemaakt. Vervolgens worden er steigerhouten meubels van gemaakt.

Het proces tot een meubelstuk

Je hebt meubels van eiken, zoals een eettafel eiken, en meubels van steigerhout. Steigerhout is dus een stuk hout wat vaak al een behoorlijke tijd op de bouw heeft gelegen. Omdat het hout te maken heeft gehad met regen of sneeuw en mensen die erover heen hebben gelopen, wordt het hout eerst volledig geschuurd. Ook worden de kapotte stukken uit het hout verwijderd. Wanneer dit proces klaar is, hou je een blad over wat je kan gebruiken voor een tafel. Met een steigerhouten meubel heb je altijd een uniek meubelstuk in huis. Een steigerhouten tafel is betaalbaar en blijft altijd mooi. Meubels van steigerhout kunnen prima tegen een stootje. Wil je na jaren je meubelstuk weer opknappen, dan kan je deze gewoon even schuren en weer opnieuw behandelen. Je meubelstuk zal daarna weer als nieuw zijn.

Steigerhout voor je tuinmeubels

Steigerhout is niet heel duur en kan ook goed tegen regen en andere slechte weersomstandigheden. Het steigerhout is dus ideaal wanneer je zelf een steigerhouten tuinset of iets anders wilt gaan maken. Het is wel belangrijk dat je het meubelstuk goed behandeld. Je kan hiervoor Grey wash gebruiken, maar daarna zou je het nog wel even af moeten beitsen. Al met al is steigerhout tegenwoordig erg populair!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *