kunstgras op je balkon

Waarom zou je kunstgras op je balkon gebruiken?

Nog niet zo heel lang geleden waren de meeste balkons in Nederlands saai en eentonig. Een betonvloer en weinig aankleding, dat was helaas de gangbare praktijk. De laatste jaren is hierin een grote kentering gekomen en is sfeer en comfort – ook op balkons – het uitgangspunt geworden. We zien dit terug in het toenemende gebruik van kunstgrasmatten op balkons van flats, appartementencomplexen en woningen. Maar was is de toegevoegde waarde van kunstgras voor balkon? In dit blog kun je lezen wat je hebt aan het leggen van namaakgras op je balkon. Je zult merken dat er redenen genoeg zijn om je balkon te bekleden met kunstgras!

Kunstgras is nauwelijks meer te onderscheiden van echt gras

De moderne generatie kunstgrasmatten lijkt zo sterk op natuurlijk gras, dat het verschil vandaag de dag eigenlijk bijna niet meer te zien is met het blote oog. Kunstgras ziet er dus zo echt uit, dat dit type namaakgras niet van een natuurlijke grasmat is te onderscheiden

Kunstgras voor balkon gaat steeds langer mee

Kunstgrasmatten zijn de laatste jaren flink doorontwikkeld en gaan daardoor steeds langer mee. Dit komt doordat de synthetisch gemaakte grasvezels steeds sterker worden. Op termijn betekent dit dat kunstgrasmatten een langere levensduur hebben dan ooit tevoren en daarmee een duurzame keuze zijn. Ga je voor milieuvriendelijkheid, een lange levensduur en een duurzame investering? Dan is kunstgras voor balkon een keuze die hier goed bij past!

Gemakkelijk zelf te leggen

Aantrekkelijk aan kunstgras voor balkon is ideaal, omdat je een kunstgrasmat gemakkelijk zelf kunt leggen op je balkon. Veel meer dan een goed stanleymes en een stevige lijm om de mat vast te plakken, heb je eigenlijk niet nodig!

Kunstgras voor balkon is voordeliger dan je zou denken

Voor de kosten hoef je het gebruik van kunstgras voor balkon niet te laten. Namaakgras is namelijk betaalbaarder dan je denkt. Op langere termijn is kunstgras zelfs voordeliger dan een gewone grasmat, omdat ze nauwelijks tot geen onderhoud nodig is. Je bespaart op waterkosten, hoeft geen mest te kopen en bespaart ook veel tijd dat je niet in onderhoud hoeft te steken. Kunstgras is ook voordelig, omdat namaakgras een enorm lange levensduur heeft. Je kunt er met een gerust hart van uitgaan dat je balkongrasmat een levensduur heeft, bij normaal gebruik, van minimaal 25 tot wel 30 jaar. Kunstgras op je balkon is dan ook een goede investering waar je geen spijt van zult krijgen!

Je kunt tafels en stoelen op het balkongras laten staan

Erg prettig aan kunstgras op je balkon is dat je stoelen, de balkontafel, vazen en andere accessoires gewoon op het kunstgras kunt laten staan. Je hoeft niet bang te zijn dat het gras beschadigt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *