rolgordijn

Waarom is het rolgordijn zo populair in Zwolle?

Een rolgordijn is een geliefde raamdecoratie in vele woningen en op kantoor. Veel woningen in Zwolle hebben ook deze voordelige manier van zonwering. Wanneer je door wijken als de Wipstrik, de Veerallee, Emmawijk of Assendorp rijdt dan zie je nog steeds veel rolgordijnen hangen. Makkelijk in gebruik en verkrijgbaar in tal van kleuren en motieven waarbij de stof wel of niet transparant is. Een rolgordijn is wat de naam al doet vermoeden een rol stof die via een mechanisme afgerold of weer ingerold kan worden. In deze blog lees je over de voordelen van dit type raamdecoratie. Onderaan het artikel vind je enkele tips van specialisten/dealers van zonwering en raamdecoratie in Zwolle.

Wat is er zo goed aan rolgordijnen?

Net als bij jaloezieën of vouwgordijnen zorgt het rolsysteem ervoor dat er niet aan weerszijden van het raam een opgefrommeld gordijn hangt. Niet dat dit geen decoratief effect kan hebben, echter niet in alle situaties is het even mooi of zelfs mogelijk. Raamdecoratie die zichzelf dan als het ware opbergt is een uitkomst.

Hoe werkt het rolmechanisme?

Een rolgordijn kan op 2 manieren werken, namelijk met een of met een tandwiel. Bij een veer-mechanisme wordt wordt een veer gespannen wanneer het gordijn omlaag wordt gerold. Wanneer het gordijn weer naar boven wordt gerold ontspant de veer en rolt het gordijn netjes op. De uitvoering met tandwiel werkt anders. De ketting waarmee het rolgordijn open of dicht wordt gedaan ligt over het tandwiel heen. Deze klikt vast in het tandwiel wanneer er niet meer wordt gerold. Het complete mechanisme en dus ook de rol kunt u optioneel compleet wegwerken in een koof gemaakt van kunststof of hout. Dit geeft een extra decoratief karakter aan uw rolgordijn.

Uitvoering van de stof

Zoals bij andere raamdecoratie die gemaakt is van stof zoals plissé gordijnen of vouwgordijnen is ook rolgordijn stof verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. U hebt niet alleen maar keus uit een kleur, maar ook uit prachtige motieven. De stof is namelijk van katoen of polyester gemaakt en dit biedt de mogelijkheid om alle mogelijke prints en kleuren te gebruiken.

Kies mate van lichtinval

Afhankelijk van de ruimte waarin het rolgordijn komt te hangen is de mate van lichtinval erg belangrijk. Daarom is het goed om te weten dat een rolgordijn in drie lichtsoorten beschikbaar is: transparant, semi-transparant en verduisterend. Verduisterend in de slaapkamer, semi-transparant in de woonkamer en transparant in de serre, zomaar voorbeelden van ruimtes in uw huis waar u zich voor kunt stellen dat u graag extra controle heeft over de mate van licht.

Wat zijn goede zonwering winkels in Zwolle?

Woon je in de omgeving van Zwolle en wil je deskundig advies? In deze regio vind je tal van zonweringspeciaalzaken die jou kunnen helpen bij het vinden van het juiste gordijn of ander type zonwering. Hieronder vind je onze top-5 zonweringsbedrijven uit Zwolle en omgeving.

  1. Aldura Zonwering Zwolle, Faradaystraat 5 8013 PH Zwolle
  2. Nizon zonwering, Telfordstraat 19 8013 RL Zwolle
  3. Noordman Tapijt, De Netelhorst 14 8051 KE Hattem
  4. Floorever Zwolle, Wipstrikkerallee 35 8023 DS Zwolle
  5. Van den Berg Interieur, Baan 10 8271 BE, IJsselmuiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *