Waarom een kapschuur?

Wil je én voldoende ruimte om je eigendommen op te bergen en meteen ook een plaats waar je altijd buiten kunt zitten, ongeacht hoe de weersomstandigheden zijn? Kies dan voor een kapschuur. Die combineert beide zaken op perfecte wijze.

Schuur met een zeer fraaie uitstraling

Je kunt als je graag de nodige opbergruimte wenst verschillende schuren in je tuin laten plaatsen. Een zeer interessante optie is de kapschuur. Deze schuur heeft duidelijk een aantal voordelen ten opzichte van andere schuren en een bijzonder fraaie uitstraling. Je hebt een dit soort schuren tegenwoordig met een plat dak, mooier is toch het klassieke dak. Overigens heeft een kapschuur meer waarde dan alleen een opbergfunctie.

Een zeer flexibele kapschuur

Een kapschuur heeft een achterwand, een of twee zijwanden en de schuur heeft aan de voorzijde een open karakter. Het mooie is dat je prima onder de overkapping kunt zitten en de schuur dus zeer flexibel is. Je hebt de mogelijkheid om de schuur zelf naar wens in te delen. Met een schuur als deze kun je ook in de gure wintermaanden gewoon buiten zitten.

Karakteristiek hellend dak

Een karakteristiek hellend dak van een kapschuur loopt van de achterkant helemaal van de achterzijde tot aan de nok loopt, Aan de voorkant van de schuur loopt het karakteristieke dak half naar beneden. Zo ontstaat als vanzelf een extra grote ingang. Ook dat is een pluspunt van dit type schuur. Uiteraard kun je de schuur zo groot maken als je zelf wenst en een omvang heeft die past bij de ruimte die je hebt.

Sluit de kapschuur helemaal af met een blokhut

Stel je wilt de schuur helemaal afsluiten, dan kun je overwegen een blokhut en een schuur aan te schaffen. Zo kun je echt bij elk weertype buiten zitten zonder hinder te ondervinden van neerslag. Zelfs in de winter is het zo aantrekkelijk om te genieten van de winterse omstandigheden, je verwarmt je dan gewoon met een vuurkorf waarmee je eveneens een leuke sfeer creëert. Nog een voordeel is dat je geen gedoe meer hebt met je tuinmeubelen. Die laat je gewoon in de schuur staan. Zo hebben de weersomstandigheden in de vorm van hemelwater nooit invloed kunnen hebben op de tuinmeubels. Met zo’n schuur geniet je van elk seizoen en houd je bovendien de boel netjes nu je voldoende opbergmogelijkheden hebt.

Een meer ruimtelijk gevoel

Met een zo’n kapschuur creëer je een ruimtelijk gevoel, iets dat veroorzaakt wordt door de hoge doorgang. Je hebt een minder gesloten gevoel dan wanneer je onder een plat dak zit. De ruimte naar boven biedt je bovendien allerlei mogelijkheden om verlichting aan te brengen en wel precies zoals je dat voor ogen hebt. Met een dergelijke schuur heb je een schuur die een stoer en landelijk karakter heeft. Je kunt als je handig bent zelf een schuur bouwen, uiteraard kun je ook een kant-en-klare schuur aanschaffen en laten plaatsen. En zo is er altijd een schuur die aansluit bij jouw specifieke wensen en past bij de rest van de ruimte achter je huis. Bovendien heb je deze schuren op heel veel verschillende prijsniveaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *