constructieberekening aanbouw

Waarom een aanbouw constructieberekening laten uitvoeren?

Bijzonder veel mensen kiezen er op een zeker moment voor om de bewoonbare oppervlakte van hun woning uit te breiden. Dit is natuurlijk perfect mogelijk door ervoor te kiezen om een aanbouw te realiseren. Voordat er een dergelijke uitbreiding van de woning kan worden gerealiseerd is het van belang om een aanbouw constructieberekening uit te voeren. Een dergelijke berekening maakt duidelijk waar er rekening mee moet worden gehouden voor wat de dragende delen van de constructie betreft. Ben jij ook van plan om een aanbouw te laten realiseren bij je woning en zou je daarvoor een constructieberekening willen laten uitvoeren? Lees dan vooral snel verder!

Wat is een aanbouw constructieberekening?

In het bijzonder wanneer je voor het eerst in je leven gaat bouwen of verbouwen zal je meer dan waarschijnlijk nog niet concreet weten wat een aanbouw constructieberekening nu precies is. Het betreft hier concreet een berekening die wordt uitgevoerd van de dragende delen van de constructie. Er wordt bij het uitvoeren van een dergelijke berekening dan ook gecontroleerd hoeveel belasting met name de fundering, maar ook bijvoorbeeld de wanden kunnen dragen.

Er wordt in de praktijk door de constructeur gebruik gemaakt van bouwtekeningen om te kunnen berekenen welke belasting er op de dragende onderdelen van de constructie komt. Op deze manier wordt voorkomen dat deze elementen te zwaar worden belast met alle potentiële gevolgen van dien. Hoe dan ook, bij de realisatie van een aanbouw is het altijd van cruciaal belang om er bij stil te blijven staan dat gebruikmaken van een aanbouw constructieberekening wettelijk is verplicht.

Waarom is een aanbouw constructieberekening zo belangrijk?

Een aanbouw constructieberekening laten uitvoeren is van cruciaal belang wanneer je bezig bent met het bouwen of verbouwen van een aanbouw. Het gebeurt in de praktijk ongelofelijk vaak dat er na enige tijd sprake is van bijvoorbeeld een verzakking of dat er scheuren ontstaan. Niet alleen is het zo dat dit grote gevolgen kan hebben voor het pand in haar totaliteit, daarnaast zal dit uiteraard ook heel wat kosten met zich meebrengen. Voorkomen is dan ook uiteraard beter dan genezen. Hou er hoe dan ook rekening mee dat het laten uitvoeren van een constructieberekening wettelijk verplicht is wanneer je van plan bent om een uitbreiding te voorzien voor je woning onder de vorm van een aanbouw. Hoe dan ook zal je hier dus in de praktijk rekening mee dienen te houden.

Hoeveel kost een aanbouw constructieberekening?

Tot slot is het natuurlijk niet meer dan normaal dat je ook graag te weten zal willen komen met welke kosten je rekening moet houden voor het laten maken van een aanbouw constructieberekening. Wat dit betreft kan je rekening houden met een uurtarief welke is gelegen tussen de 80 en 110 euro per uur. Het mag duidelijk zijn dat deze kostprijs best een beetje kan verschillen in de praktijk. Wil er graag zeker van zijn dat je niet te veel zal moeten betalen voor het laten maken van de constructieberekening voor je aanbouw? Dan is het altijd interessant om even de prijzen die verschillende constructeurs aanrekenen te vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *