Je tuin voorjaar proof maken? 5 tips!

Nu de winter bijna ten einde is, kan er weer volop gefocust worden op het zonnetje dat weer langzaam tevoorschijn begint te komen. Het voorjaar staat namelijk weer voor de deur: en dat betekent ook dat de tuin wel weer een upgrade kan krijgen, zodat je bij de volgende zonnestraaltjes weer heerlijk buiten kunt genieten. In deze blog geven we een aantal tips en tricks om je tuin weer voorjaar proof te maken. Lees je snel mee?

Kies voor een comfortabele zitmaaier

Heb je een grote achtertuin en vind je grasmaaien ook altijd zo’n karweitje? Kies dan voor een Honda zitmaaier, waarmee je vliegensvlug de tuin kunt maaien. Zitmaaiers zijn een stuk comfortabeler dan grasmaaiers, gaan zorgvuldiger te werk en geven je de veelzijdigheid en controle voor een perfect gazon in het voorjaar. 

Investeer in een fijne zithoek

Om de eerste zonnestraaltjes vanuit je tuin mee te kunnen pakken, heb je natuurlijk een fijne zithoek nodig. Een zithoek met tafel zorgt er bijvoorbeeld voor dat je een comfortabele plek hebt waar je heerlijk kunt lunchen of dineren in het zonnetje, of juist om fijn te relaxen met vrienden en familie.

Creëer een bron van warmte in je tuin

Heb je iets meer geld te besteden en wil je al tijdens de ietwat koude voorjaar avonden buiten kunnen zitten? Investeer dan in een tuinhaard of vuurschaal! Deze creëren een enorm warme sfeer in je tuin, en zijn ideaal voor lange en gezellige avonden in het voorjaar en in de zomer. Zelfs in de laatste maanden van de winter kun je er gebruik van maken, met een heerlijk kopje chocolademelk bijvoorbeeld. 

Begin met tuinieren!

Heb je groene vingers? Dan is dit de perfecte periode om de mouwen op te stropen en te beginnen met je tuinier karweitjes. Doe een rondje onkruid wieden en begin met het planten van je eerste plantjes en bloemen. Let wel op: niet alle plantjes kunnen tegen de strenge buiten wind. Begin daarom binnen met tuinieren en plaats ze daarna naar buiten. 

Ga ongedierte tegen

Het voorjaar betekent helaas ook dat de kans op ongedierte groter is. In de zomer kan dit ook voorkomen, maar het is goed om hier in het voorjaar al op te letten. Onderzoek je tuin dus regelmatig, door te kijken naar de status van je planten. Controleer je planten regelmatig. Op deze manier heeft  ongedierte minder kans om schade te veroorzaken in je tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *