Heb je een tuin? Houdt hier rekening mee

Het hebben van een tuin is ontzettend leuk! Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Denk aan onderhoud, inrichting en of je een diervriendelijke tuin wilt hebben. Zo kun je met een bosmaaier accu gemakkelijk je gazon onderhouden, maar misschien heb je wel meer nodig dan dat. Hier onder staat alles waar je rekening mee moet houden op een rijtje.

Onderhoud

Het onderhouden van je tuin is super belangrijk. Zo zorg je ervoor dat je tuin er netjes en verzorgd uit blijft zien en dat je er volop van kunt genieten. Hoe je je tuin moet onderhouden, ligt aan hoe je tuin er uit ziet. Heb je voornamelijk gras? Neem dan een Ego grasmaaier om het gras te onderhouden. Met een goede grasmaaier blijft het gras er verzorgd uitzien en voorkom je onkruid. Verder is het belangrijk om je planten (als je ze hebt) genoeg en regelmatig water te geven. Je kunt dit doen met kraanwater of door regenwater op te vangen. 

Sfeer

Wanneer je van je tuin een plek wilt maken, waar je echt kunt genieten. Is het belangrijk om tijdens de inrichting, te kijken naar de sfeer. Wat is de uitstraling van de tuin? Is er ruimte om te zitten en ontspannen? Misschien een plek om samen te komen met familie en vrienden? Wanneer je aan de sfeer wilt werken, kun je accessoires of verlichting toevoegen. Goede verlichting kan ontzettend sfeer bepalend zijn. Ook kun je zo genieten van je tuin wanneer het donker is. Als je graag in de winter in je tuin wilt kunnen zitten, is het slim om een buitenverwarming te nemen.

Een dierenparadijs

Sommige mensen vinden het leuk om een tuin te hebben waar dieren en insecten van kunnen genieten. Denk aan vogels, egels, kikkers, bijen en vlinders! Om een dierenparadijs te creëren, moet je onderzoek naar de dieren zelf. Wat eten ze? Waar verblijven ze? In de koude maanden kun je zakjes met zaad ophangen voor de vogels. Als je graag bijen wilt, kun je bloemen planten waar bijen dol op zijn. Ook is het dan belangrijk dat je onderzoek doet naar wat voor spullen je in je tuin gebruikt. Als je bijvoorbeeld je grond gaat bemesten, is het slim om dit te doen met mest dat zo min mogelijk schadelijke stoffen bevat! Dit kan zeer veel invloed hebben op alle beestjes die graag in je tuin komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *