Boeidelen kopen? Dit moet u weten voordat u ze aanschaft

Wanneer je boeidelen wilt kopen is het verstandig om het één en ander erover te weten. Het is belangrijk dat je de juiste kiest met het juiste materiaal. Houten boeidelen zullen niet meer op 1 staan, maar kunststoffen boeidelen zijn de toekomst. Deze gaan langer mee en boeidelen vervangen hoeft hierdoor bijna nooit meer. Wat je ook moet weten is dat je de boeidelen wel goed moet onderhouden, want anders moet je alsnog je boeidelen vervangen  en door het goed te onderhouden verleng je de levensduur ervan.

Boeidelen repareren

Als je boeidelen toch schade hebben opgelopen door bijvoorbeeld een storm of andere natuurlijke oorzaak, dan is het zaak om de boeidelen te vervangen of te repareren. Als je kiest voor het repareren dan moet het door een vakman gebeuren, omdat het nogal een precies klusje is. Je moet weten waar je mee bezig bent en het moet precies passen. Er is weinig ruimte en het materiaal is zwaar. Wanneer je houten boeidelen repareert kan het hout krimpen of juist uitzetten. Door de smalle naden is er weinig speling, wat het weer lastig maakt om te werken. Het is daarom ook zaak om de naden te controleren bij het repareren ervan. Hier mogen de delen niet te dicht bij elkaar liggen. Wanneer je hier op let, kun je het zelf repareren of je kunt het laten doen door een vakman.

Kunststof boeidelen

Boeidelen die van kunststof gemaakt zijn, zijn van betere kwaliteit dan houten boeidelen. Kunststof boeidelen zijn rot- en splintervrij en hebben weinig onderhoud nodig. Ook zijn ze duurzaam en hebben ze vaak genoeg ventilatiemogelijkheden. Doordat het kunststof is, zullen je dakranden ook een stijlvolle uitstraling hebben. Het grootste voordeel is dus dat ze nagenoeg onderhoudsvrij zijn en de levensduur vele malen hoger is, dan dat je houten boeidelen aan je dak hebt hangen.

Boeidelen monteren

Als je van plan bent om zelf je boeidelen te monteren, moet je een aantal dingen goed onthouden. Ten eerste monteer je de montageprofielen hard op hard. Vervolgens is het zaak om de dakranden op maat te zagen. Tot slot moet je de hoek- en tussenstukken plaatsen en de dakrand goed vast zetten. Met het slimme montage systeem moet dit geen probleem zijn. Wel wordt het aangeraden om niet alleen de boeidelen te monteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *