tuinberegening

Alles wat je moet weten over een beregeningspomp

De zomers in ons land zijn de afgelopen jaren steeds droger. Dit heeft ook gevolgen voor de tuinen en weilanden, deze krijgen zo namelijk niet voldoende water. De tuinen en weilanden kunnen er hierdoor dor uit gaan zien en worden te droog. Een beregeningspomp is onmisbaar om ervoor te zorgen dat de tuinen en weilanden toch genoeg water krijgen, zo worden de droge zomerse weken toch opgevangen. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over de beregeningspomp. 

Wat is een beregeningspomp?

Een beregeningspomp is een pomp die ervoor zorgt dat je tuin en weiland, ondanks aanhoudende droogte, toch genoeg water krijgen. In Nederland kan het klimaat soms nogal onberekenbaar zijn. Zo kennen we zomers waarbij het wekenlang achter elkaar regent, maar kennen we ook hele droge zomers. Bij langdurige droogheid kan dit terug te zien zijn in je tuin of in je weiland. Deze kunnen namelijk erg droog en dor zijn. In dit geval kan de pomp worden ingezet om ervoor te zorgen dat de grond alsnog genoeg water krijgt. De pomp wordt aangesloten aan een andere waterbron. Dit kan een natuurlijke bron zijn, maar kan ook een watertank zijn. 

Ook bij droogte voldoende water in je tuin

Droogte zorgt ervoor dat je tuin en weiland te weinig water krijgen. Dit kan een hoop gevolgen hebben voor je tuin en voor bijvoorbeeld je landbouw. Je grond wordt hierdoor namelijk te droog. Wanneer je bijvoorbeeld groenten verbouwd op je landbouwgrond, dan kan te weinig water betekenen dat de hele oogst gaat mislukken. Door gebruik te maken van een beregeningspomp hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. De pomp zorgt er namelijk voor dat je landbouwgrond altijd voldoende water krijgt. Ook voor je tuin kan de beregeningspomp een goede oplossing zijn. Wanneer je een hele grote tuin hebt, is het vaak lastig om de hele tuin goed te bewateren. Zeker wanneer het erg droog is buiten, kan dit problemen veroorzaken. Door gebruik te maken van de pomp kun je er eenvoudig voor zorgen dat je tuin voldoende water krijgt. 

De voordelen van een beregeningspomp

De beregeningspomp heeft een hoop voordelen voor jou als grondbezitter. Met een beregeningspomp ben je er zeker van dat je tuin, perceel of weiland te allen tijde over voldoende water beschikt. Daarnaast is het een stuk eenvoudiger dan dat je alles met de hand zou moeten bewateren. De pomp is eenvoudig in gebruik en kan aangesloten worden op verschillende bronnen. Hierbij kun je denken aan sloten en kanalen, maar ook aan een watertank. Je kunt de pomp op één van deze bronnen aansluiten zodat je grond altijd voldoende water krijgt. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *