3 redenen waarom kippengaas in je tuin zo handig is

Als jij een tuin hebt, dan heb je eigenlijk standaard een rol kippengaas nodig. Want dit type gaas is voor een groot aantal doeleinden inzetbaar. Het is goed betaalbaar, gemakkelijk zelf te plaatsen en je creëert snel een (tijdelijk) hek op een plek naar jouw keuze. De naam suggereert dat je het gaas alleen nodig hebt om kippen mee te houden, maar in realiteit is het te gebruiken voor een verscheidenheid aan andere situaties. In dit artikel leggen we uit wat kippengaas precies is en geven we je 3 ideeën voor het toepassen ervan.

Wat is kippengaas?

Kippengaas is een gaassoort dat je herkent door de zeshoekige mazen. Het draad dat gebruikt wordt is dun en licht en wordt gevlochten tot er een gaas ontstaat. Het gaas is dus flexibel, maar ook sterk en omdat de mazen klein zijn is het in staat om een groot aantal verschillende dieren tegen te houden. De maaswijdtes en hoogtes variëren, zodat je het gaas kunt aanschaffen dat past bij jouw situatie. Het wordt ook veel gebruikt voor creatieve doeleinden, zoals het maken van figuren van papier-maché. Je kunt het krijgen met een hoogte van een halve meter of een meter en met een maaswijdte van 13 millimeter of 25 millimeter. Het wordt aangeboden in rollen van 10- of 25 meter lang.

Drie handige projecten

Om je te laten zien hoe veelzijdig kippengaas is, vind je hier voorbeelden van drie handige projecten waarvoor je het in de tuin kunt gebruiken.

1.       Bescherm je groenten

Heb je een moestuin? Dan weet je als geen ander hoeveel schade vogels en knaagdieren kunnen aanrichten aan je nieuwe plantjes en net gezaaide zaadjes. Door een (tijdelijke) omheining te maken met kippengaas krijgen vogels en knaagdieren geen toegang meer tot je moestuin. Je kunt bijvoorbeeld een aantal dozen maken van gaas die je neerzet waar nodig of je plaatst het om je gehele moestuin heen, inclusief er boven.

2.       Je knaagdieren en vogels kunnen naar buiten

Als je knaagdieren hebt, zoals cavia’s of konijnen, dan is het voor die beestjes erg fijn als ze naar buiten kunnen. Ook kippen, patrijzen en eenden zitten niet graag binnen. Met kippengaas maak je snel een omheining waardoor je knaagdieren en gevogelte naar buiten kan en jij ze een beter leven kunt bieden. De eieren worden er lekkerder en gezonder van, omdat je kippen een grotere variatie aan voedingsstoffen binnen krijgen. Door je dieren deze vrijheid te bieden geef je je kinderen het goede voorbeeld en een uitstekende reden om ook naar buiten te gaan.

3.       Altijd mooie bloemen

Net als dat je je groenten en fruit met een doos van dit type gaas kunt beschermen, kun je dat ook doen voor je bloemen. Omdat het gaas zo dun en licht is, kun je deze dan nog prima bewonderen, maar komen katten en honden je bloemenperk niet meer in. Bijen vliegen gewoon naar binnen. Kippengaas is werkelijk van alle markten thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *