Advies over huisbeveiliging

In Nederland wordt er gemiddeld 175 keer per dag ingebroken. De kans is dan groot dat het een keer jou huis is. Daarom is het verstandig om goed voor te bereiden op een inbraak. Als je huis niet beveiligd is, komt een inbreker gemiddeld binnen 30 seconden binnen. In deze blog geven wij advies om je huis beter te beveiligen

Buitencamera

Het hebben van een buitencamera heeft een afschrikkend effect op mogelijke inbrekers. Deze kan je het beste plaatsen bij de voordeur. Inbrekers vertrekken vaak via de voordeur. Bij het plaatsen van de camera moet je opletten dat het meerdere punten kan filmen. Het voordeel van een buitencamera is dat je eigen huis op afstand in de gaten kan houden. Dit kan heel makkelijk met een app via je telefoon. Wij raden aan om een buitencamera te nemen met bedrading. Een camera die via Wifi werkt, valt erg makkelijk te hacken.

Laat inbrekers denken dat je thuis bent

Het eerste waar inbrekers op letten, zijn er mensen thuis. Dit valt heel makkelijk te faken. Tegenwoordig heb je lampen die kunnen werken op een timer. Het is dan verstandig om de lamp in de avond aan te laten springen. Een huis waar een lamp brand, zullen de inbrekers overslaan. Daarnaast is een handige tip om de gordijnen dicht te doen. Inbrekers kunnen dan niet naar binnen kijken.

Alarminstallatie

Het hebben van een alarminstallatie is de laatste stap. De inbrekers zijn dan al binnen. Het voordeel van een alarminstallatie is dat het aangesloten kan worden op een meldkamer. De meldkamer komt in actie als het alarm afgaat. Ook kunnen omliggende buren het alarm horen. De inbrekers zullen dan nooit lang in je huis blijven. Dit is maximaal 5 minuten. Alleen in 5 minuten hebben ze al veel gepakt. Zorg dan dat je een goed werkende camera heb hangen. Dan kunnen de inbrekers geregistreerd en gepakt worden.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.