Je tuin opleuken doe je zo!

Het voorjaar komt er weer aan en dat betekent lekker veel planten en bloemen in de tuin. Een grote frisse kleurexplosie, daar wordt iedereen toch gelukkig van? Vlinders in de tuin, vogeltjes die zich voorbereiden om te nestelen in het mooie vogelhuisje. Uw tuin wordt weer actief en komt weer tot leven na de sombere winter- en herfstmaanden. De tuin is klaar om te bloeien en er is niets leukers dan daaraan mee te werken. Voor het pimpen van uw tuin, kunt u eventueel een aanhanger huren, zodat alle plantenbakken, vogelhuisjes en andere tuin accessoires in een keer vervoert kunnen worden.  

Bijhouden scheelt tijd

Wanneer je in de maanden september, oktober en november uw tuin heeft voorbereid op de wintermaanden, heeft u zichzelf al heel wat tijd bespaart. Het bijhouden van uw tuin is dus belangrijk om zo te voorkomen dat al het werk in een keer verricht moet worden. Spreiding is altijd beter. Hoewel u het misschien niet zou verwachten, zijn deze maanden essentieel in uw voorbereiding op het voorjaar. In deze maanden bereidt uw tuin zich namelijk voor op de ‘ruststand, waarnaar u de tuin volledig met rust kunt laten. Zo zou u in september de laatste puntjes van uiterlijke verzorging kunnen uitvoeren, voordat het echt te koud wordt. U kunt de hagen nog één laatste keer snoeien, de bloemen uit de tuin verwijderen en overige bloemen en planten moeten meststoffen toegediend krijgen om de winter te overleven. Deze meststoffen zorgen ervoor dat bij het begin van het lenteseizoen deze bloemen en planten weer opbloeien en u deze dus niet vooralsnog moet verwijderen. Bovendien kunt u in oktober of november alvast uw tuin beplanten met bloemen die in het voorjaar zullen bloeien, zoals sneeuwvlokjes.

Lente is daar!


Wanneer het voorjaar dan eindelijk begint, vergt het slechts maar een beetje tijd van uw tijd op de tuin helemaal op en top op te leuken. Uw hoeft als het ware alleen nog maar wat nieuwe tuinaccessoires en bloemen/planten aan te schaffen die alleen in het voorjaar verkocht worden. Zoek in de catalogus van uw favoriete winkel de dingen uit die u leuk vindt. Mocht het niet in de auto passen, kunt u een aanhanger huren zodat uw producten makkelijk vervoert kunnen worden. Het neemt dan nog maar 1 of 2 dagen van uw tijd in beslag en dan is de tuin helemaal voorjaar ready!

Het bijhouden en spreiden van de onderhoud is dus heel belangrijk, zodat u in het voorjaar lekker van het heerlijke weer kan genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *