Verschillende soorten zonwering in de tuin

Het uitkiezen van zonwering in jouw tuin kan een lastige klus zijn. Zeker wanneer jouw tuin op het noorden of oosten ligt, krijg je op verschillende plekken in jouw tuin zon. Of wellicht wil jij liever in de schaduw kunnen zitten, maar wil jouw partner liever vol in de zon. Het kan lastig zijn om vaste zonwering hierop aan te passen. Daarom geven we je hier wat tips voor flexibele zonwering, namelijk een terrasoverkapping met doek en een plisségordijn voor jouw tuinoverkapping.

Terrasoverkapping doek

Een mooie en flexibele vorm van zonwering is het maken van een terrasoverkapping met een doek. Dit worden ook wel schaduwdoeken genoemd. Voordat je zo’n terrasoverkapping doek gaat kopen, moet je wel even kijken of je ook de mogelijkheid hebt om het te bevestigen. Je kan bijvoorbeeld haken maken in de muur van je huis of de doek ophangen aan een boom. Het is zelfs mogelijk om een paal te laten plaatsen waar je de schaduwdoek aan op kunt hangen.

Plisségordijn voor de tuin

Plisségordijnen ken je vast wel als gordijnen die je voor jouw ramen kunt hangen. Maar wist je dat deze gordijnen ook ideaal zijn als gordijnen bij een overkapping of serre? Met een vaste overkapping met glazen panelen, kan je makkelijk plisségordijnen laten aanmeten. Zo kun je zelf kiezen waar je de zon wel en niet doorlaat. Daarnaast is het ook heel eenvoudig te bedienen. Deze zonbescherming beschermt ook tegen de hitte, wat met een glazen overkapping nog best kan oplopen.

Flexibele zonwering voor elke tuin

Of je nou een terrasoverkapping met doek maakt of plisségordijnen gebruikt voor jouw overkapping of serre, flexibele zonwering maakt buiten zitten aangenaam voor iedereen. Kijk vooral eens naar het veelzijdige aanbod bij Hornbach of https://terrasplisse.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *