Zo zorg je voor een goede eerste indruk

Het is iets waar je zelf waarschijnlijk nooit over nadenkt en wat je niet meer opvalt, maar de gevel van je bedrijfspand is vaak het eerste wat klanten en voorbijgangers zien. Het fungeert als het visitekaartje van je onderneming en heeft een aanzienlijke invloed op de indruk die mensen van je bedrijf krijgen. Daarom is het van cruciaal belang dat deze er schoon en netjes uitziet. In dit artikel leer je hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw gevel er altijd stralend bij staat en deze mensen vriendelijk naar binnen uitnodigt na je gevel reinigen.

Waarop kun je letten met je gevel?

Een goed onderhouden gevel is van cruciaal belang voor het aantrekken van klanten en het behouden van een positieve uitstraling voor je bedrijf. Maar hoe weet je wanneer het tijd is voor een gevelreiniging?

  • Vuil en verontreinigingen: Het meest voor de hand liggende teken van een vuile gevel is zichtbaar vuil en verontreinigingen. Denk aan iemand die tegen je gevel heeft geleund of als er een koffiebeker is gevallen vlakbij de ingang. Als je dit soort viezigheid opmerkt, is het hoogstwaarschijnlijk tijd voor een reiniging.
  • Vervaagde kleuren: Als de kleuren op je gevel zijn vervaagd of dof lijken, kan dit een teken zijn van vervuiling. Een grondige reiniging kan de oorspronkelijke helderheid van de verf of het gevelmateriaal herstellen.
  • Voegen en metselwerk: Controleer de voegen tussen de stenen of het metselwerk van je gevel. Als er scheuren, losse stenen of beschadigingen zijn, kan dit duiden op problemen die verder gaan dan alleen reiniging. In dat geval is het raadzaam om professioneel advies in te winnen.
  • Groei van algen en mossen: Algen en mossen kunnen groeien op gevels, vooral in vochtige klimaten. Deze groei kan niet alleen lelijk zijn, maar ook schade aan het metselwerk veroorzaken. Als je groene of donkere plekken op je gevel ziet, is het tijd om actie te ondernemen.
  • Graffiti: Een veel opvallender probleem met de gevel is graffiti. Een mooi wit canvas is een uitnodiging voor illegale kunstenaars om hun kunst tentoon te stellen. Zelfs wanneer je de kunst zelf mooi vindt, kan het essentieel zijn om de graffiti te verwijderen afhankelijk van je clientele.

Je gevel reinigen: Hoe doe je dat?

Wanneer je ziet dat de gevel van jouw bedrijf wel wat kan worden opgeknapt, dan is het goed om te weten hoe je dit kunt aanpakken. Voorkomen is uiteraard beter dan genezen, dus er zijn ook een aantal producten die de muur kunnen ondersteunen om beter bestand te zijn tegen de invloeden van weersomstandigheden en bijvoorbeeld algen.

Steen reinigen:

Voor het reinigen van steensoorten kun je het best kijken naar reinigers die geschikt zijn voor het reinigen van minerale ondergronden. Dit is een veelvoorkomende reiniger die gemakkelijk toe te passen is op je stenen gevel. Dit type reinigers gebruik je vooral om af en toe je gevel op te frissen en wanneer je gevel er wat grauwig uitziet.

Vuil verwijderen:

Heb je echt viezigheid op je gevel, zoals vet, olie of roet? Dan kun je het best kiezen voor een vuiloplosser of een gevelreinigingspasta. Deze zijn speciaal ontwikkeld om de viezigheid goed af te breken en is in de meeste gevallen toe te passen op minerale ondergronden.

Specifieke verwijderaar:

Zit er echt een uniek soort vuil op je gevel, zoals graffiti of algen, dan zijn hiervoor specifieke reinigers ontwikkeld. Het kan dus even een investering zijn om een reiniger te kopen voor één soort vuil, maar uiteindelijk zal je merken dat het direct een stuk beter werkt dan een algemene reiniger.

Je gevel versterken:

Wil je voorkomen dat jouw gevel algen of ander vuil tot zich trekt? Dan is het verstandig om te investeren in impregneer voor gevels. Deze zijn er op cremebasis en als vloeistof. Twijfel je welke het beste bij je past? Dan kun je altijd een professional om hulp vragen, zelfs bij het toepassen van de impregneer of het reinigen van je gevel.

Altijd de juiste uitstraling

Het reinigen van je bedrijfsgevel is geen luxe, maar eerder een investering in de uitstraling en duurzaamheid van je bedrijf. Het zorgt voor een frisse en uitnodigende aanblik en verhoogt de waarde van het pand. Het helpt ook om de levensduur van de gevel te verlengen en potentiële schade te voorkomen. Begin dus vandaag nog met het verzorgen van de eerste indruk van je bedrijf en investeer in gevelreiniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *