tuingereedschap

Welk gereedschap is onmisbaar in een tuin?

Een tuin is een meerwaarde aan een woning, zeker in de zomerperiode. Het hebben van een tuin betekent natuurlijk ook dat je tijd in het onderhoud moet steken. Wanneer je tuin relatief klein is, zal het onderhoud wel meevallen. Bij een grote tuin is dit al anders. Daarnaast bepaalt ook de indeling en de afscherming van je tuin de hoeveelheid werk die je erin zal moeten steken.

Waarom een bosmaaier onmisbaar is

Niet veel mensen hebben een bosmaaier in hun bezit. Vaak is het gereedschap beperkt tot grasmaaiers en kettingzagen. Toch heeft het gebruik van een bosmaaier heel wat voordelen. Het grootste voordeel is dat je het voor verschillende doeleinden kan gebruiken. Indien je tuin niet te groot is, kan je een bosmaaier zelfs gebruiken voor het maaien van je gras. Het wordt zelfs gebruikt om onkruid te verwijderen.

Een ander groot voordeel is dat je op een bosmaaier verschillende koppen kan plaatsen die elk voor een ander werk kan gebruikt worden. Zo heb je een staalborstel die onkruid helpt verwijderen. Een andere mogelijkheid is een zaagblad waarmee je struiken en zelfs kleine boompjes kan omzagen. Bovendien is een bosmaaier ook ideaal om het gras te maaien op plaatsen waar je met een grasmaaier niet kan geraken. Denk maar aan kleine hoekjes of rond paaltjes of bomen. Een laatste voordeel is dat een bosmaaier ook handiger in gebruik kan zijn aangezien het draagbaar is. Daarnaast neemt het ook minder plaats in je tuinhuis of berging dan bijvoorbeeld een grasmaaier.

Kap je bomen met de juiste kettingzaag

Wanneer je bomen of grote struiken in je tuin hebt staan, is een goede kettingzaag onmisbaar. Kettingzagen worden voornamelijk gebruikt om dikke takken in stukken te zagen. Afhankelijk van de grootte van de bomen en dus ook de dikte van de takken, moet de motor van je kettingzaag steeds groter zijn.

Bij het aankopen van een kettingzaag zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Een van de belangrijkste elementen is de lengte van het zaagblad. Deze moet lang genoeg zijn om de taken uit te voeren die je wil. Bij grote en dikke bomen moet het zaagblad namelijk langer zijn dan wanneer je slechts kleine bomen wil omzagen.

Daarnaast zijn er ook verschillende aandrijvingen waarmee een kettingzaag kan werken. Zo heb je de mogelijkheid tussen accu, elektriciteit of benzine. Het voordeel van accu is dat je niet met een kabel moet werken of benzine in voorraad moet hebben. Het nadeel is dat je natuurlijk altijd moet kijken dat je batterij volledig is opgeladen. Bij aandrijving via elektriciteit kan je altijd meteen van start gaan, maar een kabel kan soms minder praktisch zijn en vaak moet je ook nog met een verlengkabel werken. Bij benzine hoef je enkel maar benzine in voorraad te hebben en dan kan je meteen van start gaan zonder kabels die in de weg kunnen liggen of batterijen die leeg kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *