brown wooden door close up photography

Waarom zou je een tunnelkas willen hebben?

Voor sommige mensen is het iets waar ze het liefst zo min mogelijk aan denken, terwijl het voor iemand anders echt even een momentje voor zichzelf kan zijn. Tuinieren is niet voor iedereen weggelegd. Het is natuurlijk niet zo heel erg lastig om te gaan beginnen met tuinieren. Het enige wat je er voor nodig hebt is wat geduld en het liefst een tuin of op zijn minst een balkon. Natuurlijk kan er binnenshuis ook wel wat gedaan worden, maar lekker buiten tuinieren heeft toch vaak de voorkeur. Een van de zaken die je zou kunnen overwegen als tuinieren jou wel wat lijkt, is een zogenaamde tunnelkas.

Professioneel aanpakken

Als je een tuin hebt waarin je best wel wat ruimte hebt, dan kan het natuurlijk een idee zijn om al deze ruimte dan maar eens goed te gaan gebruiken. Hoe meer ruimte je immers hebt om gewassen te verbouwen, hoe meer je hiervan kan gaan profiteren. Een tunnelkas is dan ook ideaal voor iedereen die graag het optimale uit de tuin wil halen. Je moet namelijk wel wat ruimte hebben voordat het slim kan gaan worden om te investeren in een tunnelkas. Als dit dus echter wel het geval is, dan kan het best een goed idee zijn.

Een tunnelkas is makkelijk te plaatsen

Een van de voordelen van een tunnelkas heeft bijvoorbeeld te maken met hoe makkelijk je zo’n ding kan opzetten. Het lijkt in eerste instantie misschien best een ingewikkelde klus, maar dat hoeft vaak helemaal niet zo te zijn. Zeker aangezien je vast en zeker zo snel mogelijk echt wil gaan beginnen met allerlei gewassen planten, wil je niet dat je onnodig lang bezig bent met het opzetten van je kas. In dat geval is een tunnelkas dus helemaal geen slechte optie.

Glasbreuk

Daarnaast is een tunnelkas niet gemaakt van glas. Dit heeft natuurlijk een aantal voor- en nadelen. Een van de grote voordelen van een kas die niet gemaakt is van glas, heeft te maken met de veiligheid. Mocht het een keertje heel hard stormen of er iets anders gebeuren waardoor je kas kapot zou kunnen gaan, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over glasscherven. Aan de andere kant is de folie waarvan een tunnelkas gemaakt is vaak wel wat minder lichtdoorlatend en stevig als glas. Dit is dus ook weer ietsje minder ideaal als je echt het optimale voor je planten en gewassen wil hebben.

Glas of niet?

Als je dus twijfelt tussen verschillende soorten kassen, dan is het onder andere zo dat je op een gegeven moment een keuze moet maken voor een glazen kas of een foliekas. Allebei de soorten kassen hebben zo hun voor- en nadelen en dus is het goed om je daar van tevoren even goed op in te lezen. Alleen op die manier kun je altijd een goede keuze maken waar je later geen spijt van zult krijgen. Een tunnelkas kan dan dus ook zeker een zeer goede optie voor jou en jouw tuin zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *