Vogels onder zonnepanelen

Vogels onder zonnepanelen

Een bekend probleem dat mensen met zonnepanelen hebben is dat er regelmatig vogels onder gaan zitten. Hierom is het goed om te overwegen zonnepanelen vogelwering te nemen als er ruimte zit onder je zonnepanelen. Vogels kunnen namelijk voor allerlei ongewenstheden zorgen als ze onder je zonnepanelen zitten, zowel voor jou als voor de vogels.

Voor de vogel zelf

Kauwen onder zonnepanelen vinden de temperatuur daar vaak erg prettig in de lente. Hierom bouwen ze daar, wanneer de temperaturen daar relatief hoog zijn een nest en gaan daar dus wonen. Vervolgens wordt het steeds warmer en warmer, totdat het niet meer leefbaar is voor de vogels. Ze gaan dan weg, maar laten de vaak al gelegde eieren daar achter, wat dus voor de vogel erg vervelend is. Door de hitte koken de eieren in de schaal, wat dus grote zonde is.

Voor de mens

Voor de eigenaar van de zonne panelen is het ook geen pretje. Zo kunnen vogels een flinke rommel maken onder de zonnepanelen en er voor zorgen dat er flinke geluidsoverlast is. Ook kan de poep slecht zijn voor de bedrading van de panelen, wat er voor zorgt dat de stroom niet goed van paneel naar stroomnet wordt vervoerd en dus ervoor kan zorgen dat je een lagere opbrengst hebt van je panelen dan je eigenlijk zou moeten krijgen. Verder kan een nest er ook voor zorgen dat er minder goede ventilatie onder de panelen is. De hitte die daardoor ontstaat, of eigenlijk blijft hangen, kan er ook voor zorgen dat je panelen minder stroom opleveren. 

Voorkomen

Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen. De vogels kunnen onder de panelen doordat er ruimte zit tussen de zonnepanelen en het dak. Die ruimte kunnen de vogels in aan de randen van de panelen en door de openingen die daar zitten dicht te maken kan je dus voorkomen dat de vogels daar erin gaan en dus voorkomen dat de vogels daar schade aanrichten voor de mens of voor zichzelf. Dit kan door het af te sluiten met een soort palletjes. Deze maak je vast aan de rand van het paneel en de palletjes zorgen er dan voor dat de vogels niet meer onder de panelen kunnen komen. Dit is dus een gewoon fysieke barrière die ervoor zorgt dat de vogels niet meer onder de panelen kunnen komen, wat dus resulteert in een redelijk simpele doch praktische oplossing voor dit probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *