Verschillende tuinen op een rijtje

De eerste maand van het jaar is alweer voorbij. Dat betekent dat we ons alvast weer langzaam kunnen voorbereiden op het voorjaar. Bij knuslifestyle.nl vind je daarom niet alleen de leukste accessoires voor in je tuin, maar delen we ook de laatste tuintrends met je. Ondanks dat het nog even duurt, is het goed alvast na te denken over wat je exact zou willen met je tuin. Los van het feit dat je er niet aan ontkomt om je tuin schoon te maken en ook op te ruimen, zijn er nog veel meer opties waarmee je aan de slag kunt. Stel dat je een volledige nieuwe tuin zou willen, dan is het wel prettig te weten welke opties je allemaal hebt. Om je een idee te geven, hebben we een aantal populaire tuin stijlen voor je op een rijtje gezet.

Klassieke tuinstijl

De klassieke tuinstijl, ook wel bekend als de Franse tuinstijl, is een stijl die is gebaseerd op de formele tuinen uit de 17e en 18e eeuw in Europa, met name in Frankrijk. Het kenmerkt zich door het gebruik van rechte lijnen, geometrische vormen en symmetrie, met een nadruk op formele paden, fonteinen en beelden. Bomen en struiken worden vaak gesnoeid en gevormd in keurige rijen en heggen om een gevoel van orde en harmonie te creëren. Bloemen en bloemborders worden gebruikt om kleur en textuur toe te voegen aan de tuin. Het uitgangspunt van de klassieke tuinstijl is om een perfecte harmonie te creëren tussen de natuur en de menselijke ingreep, door het creëren van een opgeruimde en geordende omgeving. Deze stijl is vaak te vinden in formele landschappen, zoals paleizen en statige herenhuizen.

Bohemian tuin

De Bohemian tuinstijl is een onconventionele en speelse benadering van tuinontwerp die zich richt op creativiteit, individualiteit en natuurlijke schoonheid. In tegenstelling tot de formele klassieke tuinstijl, wordt er in de Bohemian tuin minder nadruk gelegd op symmetrie en geometrische vormen. In plaats daarvan worden organische vormen, kleurrijke bloemen, gevarieerde texturen en natuurlijke materialen en ook gouden ornamenten gebruikt om een ​​uitbundige en rustieke sfeer te creëren. De Bohemian tuinstijl bevat vaak een mix van planten, waaronder wilde bloemen, kruiden, bomen en struiken, die worden samengebracht op een manier die de natuurlijke schoonheid van de tuin benadrukt. Er wordt ook vaak gebruik gemaakt van vintage en opgeknapte decoratieve elementen, zoals oude vazen, schilderijen en meubels, om een ​​gezellige en unieke sfeer te creëren. Het uitgangspunt van de Bohemian tuinstijl is om een ​​onderdompeling te creëren in de natuur door middel van een speelse en natuurlijke aanpak van tuinontwerp. Dit maakt de Bohemian tuinstijl een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een meer ontspannen en creatieve benadering van tuinieren en landschapsontwerp.

Onderhoudsvrije tuin

Een onderhoudsvrije tuin is een tuin die is ontworpen om weinig onderhoud te vereisen en gemakkelijk te onderhouden te zijn. Dit is een populair concept voor mensen die niet veel tijd of middelen hebben om hun tuin te verzorgen, of die eenvoudigweg willen genieten van een tuin zonder de verantwoordelijkheid en arbeid die hierbij komt kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *