Tips om je tuin winterproof te maken

Bij veel mensen staat de tuin in de winter er zielig bij. Dit is erg zonde. Ook tijdens de winter kan je namelijk volop genieten van je tuin. Hier lees jij hoe je dit doet. Zo kan je het hele jaar genieten van je tuin.

Investeer in een terrasverwarming
Om het aantrekkelijk te maken om in de winter buiten te zitten is het van belang dat het ook buiten warm is. Dit kan je doen door dekentjes te gebruiken, maar tijdens de koude winterdagen is dit niet voldoende. Schaf daarom een terrasverwarming of een vuurkolf aan. Een vuurkolf zorgt voor een vakantiegevoel, maar is niet handig als je een kleine tuin hebt. Je moet namelijk voldoende afstand hebben om een vuurkorf te gebruiken, anders wordt het gevaarlijk. Tevens kan een vuurkorf gevaarlijk zijn als je houdt van een drankje. Aangeschoten of dronken een vuurkorf aanzetten is namelijk niet verstandig. Dan is een terrasverwarmer een betere keuze.  Bijvoorbeeld bij de winkel Avalon kan je een goede terrasverwarmer aanschaffen.

Zorg voor goede verlichting
In de winter wordt het snel donker, waardoor het belangrijk is dat je goede verlichting hebt. Je kunt kiezen voor staande lampen, muurlampjes of een leuk verlichtingsdraad. Een verlichtingsdraad zorgt voor een feestelijke sfeer. Een andere optie is om kleine draagbare lantaarntjes neer te zetten. Zorg er wel voor dat de lampen tegen regen kunnen. Ook kaarsen zorgen voor een leuke sfeer. Er zijn diverse tuinaccessoires die dicht zijn en waar je een kaars in kunt zetten. Dichte tuinaccessoires is handiger, omdat het in Nederland regelmatig waait. Dan zal de kaars al snel uitgaan.
Schaf een terrasoverkapping aan
Ben je van plan om veel gebruik te maken van je tuin? Dan is een investering in het laten plaatsen van een terrasoverkapping het waard. De terrasoverkapping zorgt ervoor dat je het ook warmer hebt dan als je in een open tuin zit. Ook tijdens de zomer heeft een terrasoverkapping meerwaarde. Zo kan je ook tijdens regenachtige zomerse dagen binnenzetten. Daarnaast heb je hierdoor een plek in je tuin waar je in de schaduw kunt zitten. Op avalon-outdoorliving.nl heb je keuze uit veel soorten terrasoverkappingen. Zo is er altijd een die bij je past. Als je een grote tuin hebt kan je ook kiezen voor een overkapt buitenverblijf.

Als je van plan bent je hele tuin opnieuw in te richten bedenk dan wat voor woonstijl je wilt gebruiken. Het beste is om dezelfde woonstijl als in je huis te hanteren. Hierdoor lijkt je huis en tuin meer een geheel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *