Leuke ideeën voor op het terras

Leuke ideeën voor op het terras

Een terras vergroot de leefruimte buiten in de zomer. We geven tips voor terrasinrichting, mooie meubels, de juiste overkapping en hoe een terras harmonieus in de tuin kan worden geïntegreerd. Het terras is de perfecte plek om te genieten van de tuin en het warme seizoen. Het is de geslaagde mix tussen binnen en buiten. Om de vreugde van de zomer door niets te bederven, zijn enkele voorbereidende overwegingen nodig bij het plannen van het terras.

Plan het terras

Bij het plannen van uw terras is de eerste vraag waar u het terras voor wilt gebruiken: zonnen, gezellig eten en barbecueën met vrienden of als speelruimte voor de kinderen. Voorbeelden uit levende bladen, foto’s of inspiratiewebsites verzamel je best vooraf. Een simpele lijst met trefwoorden is natuurlijk ook voldoende. Het is belangrijk dat u weet wat u wilt, zodat u het terras hierop kunt inrichten. Want de ruimte voor de grill, een grote eettafel of de parasol mag niet ontbreken bij het plannen. Dat gebeurt niet met een concrete opstelling. Nog een neveneffect: de collectie maakt ook duidelijk welke inrichtingsstijl het terras straks zal krijgen. De terrasoverkapping zorgt voor schaduw en vormt in de zomer een overkapping van intense, felle kleuren.

Oriëntatie van het terras

Ook het later gewenste gebruik is van belang voor de ligging van het terras. Voor zonaanbidders is het terras op het zuiden het meest logisch. Hier kun je de hele dag van de zon genieten. Een terras op het westen daarentegen staat niet de hele dag in de zon, maar krijgt toch het warme avondlicht. Zo’n plek is ideaal om te genieten van de late middag- en avonduren. Iedereen die altijd al een leuke plek heeft willen hebben om te ontbijten, moet denken aan een oriëntatie – of een klein tweede terrasje – in oostelijke richting. Het vangt de eerste zonnestralen van de dag in de ochtend. Zelfs een terras op het noorden valt niet te bespotten als de accommodatie dit alleen toelaat. Uw voordeel: in de zomer wordt het ’s ochtends en ’s avonds licht, maar biedt het ’s middags verkoelende schaduw. Onze tip voor de planning: Voordat u definitief beslist over de positie van een terras, is het handig om te proberen op de gekozen plek te gaan zitten. Op deze manier kunnen verdere details zoals bomen of mooie uitzichten in de planning worden opgenomen.

Plan de maat

Hoe je het terras later ook wilt gebruiken: plan voldoende ruimte! Want als het terras te klein is, heb je later veel last als meubels de weg naar de tuin blokkeren of je bij de minste beweging ergens tegenaan loopt. Hetzelfde geldt als je niet van de tafel bij het eetgedeelte weg kunt gaan zonder op het gazon te belanden. Stoelen dienen daarom een ​​minimale afstand van één meter tot de rand van het terras te hebben. Zelfs kleine terrassen moeten om deze reden minimaal 3 x 3 meter meten. Als de ruimte in de tuin erg beperkt is, creëer dan bewust een ruime terrastuin in plaats van de ruimte te veel te verdelen. Aan de andere kant, als je genoeg ruimte hebt en een heel groot terras creëert, moet je er rekening mee houden dat grote delen van het gebied in de winter niet zullen worden uitgerust met stoelen, ligstoelen en dergelijke. in dit geval is een gevarieerde inrichting met terrasplanten en andere elementen vereist zodat het terras er in de winter niet al te desolaat en desolaat uitziet.

De juiste look

De favoriet onder terrasstijlen is een authentiek ogende natuurlijke uitstraling. Heesters, vaste planten, onderhoudsvriendelijke meubelen en een terrasvloer van hout of natuursteen zijn hiervoor geschikt. Vijvers in de directe omgeving van het terras brengen het element water in de tuin en verbeteren het microklimaat op warme zonnige dagen. Dit past goed bij tuinmeubelen van hout of – naar smaak – ook van aluminium of RVS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *