Iedereen kan overal groenten en kruiden kweken met een moestuintafel

Ben jij iemand die ervan houdt om soepen en sauzen te bereiden met verse kruiden, om gerechten op tafel te zetten met onbespoten groenten en om zelf gewassen te kweken, dan is een moestuintafel voor jou ideaal. Deze tafels zijn bedoeld voor mensen die al heel lang wachten op een moestuin, die zelf geen tuin hebben of geen plek hebben voor de gewassen die ze graag zouden willen groeien. Een moestuintafel is letterlijk een moestuin op een tafel en specifiek ontworpen voor gebruik op plekken met ruimtegebrek. En, zoals je hier kunt lezen, er is maar weinig wat je niet in deze tafel kwijt kunt.

Wat is een moestuintafel?

Moestuintafels zijn dus echt tafels waarop je een moestuin creëert. Het zijn lange diepe plantenbakken die je vult met potgrond en waar je allerlei groenten en kruiden kunt telen. Ze zijn minder geschikt voor fruit, maar ideaal voor aardbeien. Omdat ze zo weinig plek in beslag nemen, kun je ze eigenlijk overal plaatsen, zoals op je balkon, op je platte dak, naast je voordeur en op je terras. Omdat ze op poten staan hoef je niet te bukken om aan je moestuintafel te werken en zal je minder last hebben van ongedierte. Met een goede afwatering en handige accessoires om je tafel mee uit te breiden kan iedereen dagelijks met verse groenten en kruiden koken.

De uitbreidingsmogelijkheden

Een standaard moestuintafel is ideaal voor alle kruiden en een groot aantal groenten. Maar in sommige gevallen wil je deze uitbreiden om nog beter voor je gewassen te kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een rek waar bonen en erwten tegenop groeien en waarmee je tomatenplanten en komkommers omhoog houdt. Je kunt ook investeren in wieltjes voor onder je tafel, zodat je deze kunt verplaatsen met de zon mee. Een extra plank of kweekbak onderop geeft je nog meer plek op je kleine ruimte. En uiteraard moet je ook investeren in potgrond, tuingereedschap, zaden en meststoffen. Op die manier creëer jij een ideale omgeving voor jouw dierbare plantjes.

Wat kan niet groeien in moestuintafels?

Omdat je zo veel verschillende gewassen kwijt kunt in je moestuintafel, is het gemakkelijker om te vertellen wat er niet in kan. Fruit dat aan struiken en bomen groeit is uiteraard uitgesloten. Aardbeien doen het wel perfect in deze opzet, omdat ze aan kleine plantjes groeien. Zo lang je je kruiden klein houdt, kun je er elke soort in kwijt, van vaste planten tot eenjarige kruiden. Ook de meeste groenten kunnen in je tafel worden gekweekt. De echt grote groenten minder geschikt, zoals kolen, artisjokken, aardappels en winterpenen. Daar zijn soms kleinere variaties van te krijgen die je wel gewoon kunt planten.

De voordelen van moestuintafels

  • Iedereen kan overal een moestuin beginnen.
  • De moestuintafel is verhoogd, dus je hoeft niet te bukken en hebt minder last van ongedierte.
  • Met de handige accessoires behoort bijna elk gewas tot de mogelijkheden.
  • Je hebt elke dag verse en onbespoten producten tot je beschikking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *