Hoe kun je aanslag in je tuin verwijderen?

Aanslag op tegels in de tuin ontstaat vaak door weersomstandigheden. Regen en andere vormen van neerslag zorgen vaak voor een laag op de tegels. Deze laag kan bijvoorbeeld groen uitslaan. Om je tegels en achtertuin mooi en fris te houden is het belangrijk dat je deze aanslag verwijdert. Hiermee voorkom je dat de aanslag in de tegels trekt en hardnekkig wordt. Er zijn verschillende manieren om tegels in de tuin die bedekt zijn met aanslag schoon te maken. Je kunt hierbij gebruik maken van handige middelen die in de keuken staan, maar je kunt er ook voor kiezen om Biomos te gebruiken. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om met alleen water de tegels schoon te maken. In deze blog lees je meer over de manieren om tegels in de tuin te reinigen.

Verkleurde tegels schoonmaken

Er bestaan diverse manieren om steengoed in de tuin te reinigen. De ene manier is goedkoper en makkelijker dan de andere. Tijdens het schoonmaken is het belangrijk dat je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Zorg dat je oude kleren aantrekt en spullen die niet vies mogen worden aan de kant zet. Hiermee voorkom je dat de aanslag op andere meubels of dingen terecht komt.

Hogedrukspuit gebruiken

Veel mensen maken gebruik van een hogedrukspuit om aanslag op tegels in de tuin te verwijderen. Het voordeel van een hogedrukspuit is dat het een vrij gemakkelijke manier is. Wanneer de aanslag erg heftig is kan het soms zo zijn dat een hogedrukspuit niet voldoende is. In dit soort gevallen kun je gebruik maken van verschillende soorten schoonmaakmiddelen in combinatie met de hogedrukspuit om de aanslag eraf te spuiten.

Schoonmaakmiddelen voor aanslag

Schoonmaakazijn in combinatie met heet water kan in het geval van lichte aanslag al veel verschil maken. Toch is schoonmaakazijn een vrij mild middel om hardnekkige aanslag aan te pakken. Wanneer je te maken hebt met hardnekkige aanslag wat al langere tijd op de tegels zit kan het zo zijn dat alleen schoonmaakazijn niet voldoende is. In dit soort gevallen kan biomos een goede oplossing zijn. Dit is een middel dat verkrijgbaar is in tuincentra. Het is een krachtig middel dat ervoor zorgt dat aanslag verdwijnt. Dit middel breng je aan op de tegels en laat je vervolgens een tijd intrekken. Na het intrekken kun je het middel van de tegels spoelen met water of eventueel een hogedrukspuit. Dit kun je zo vaak herhalen totdat de aanslag volledig verdwenen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *