Het verschil tussen een spa, jacuzzi en een hottub

Een vraag die al een hele lange tijd borrelt. Is het nou spa, jacuzzi of hottub? Zit er verschil tussen de 3? Of zijn ze juist allemaal hetzelfde? Dat gaan we jou uitleggen!

Een spa

Het woord spa is eigenlijk een afkorting! Het staat namelijk voor Sanus Per Aquam of Sanitas Per Aqua. Letterlijk vertaald is dit “gezond door water”. Het woord spa woord ook vaak gebruikt als verzamelnaam voor een plek waar verschillende baden staan en ontspannende therapieën plaatsvinden. Daar valt een “spabad” onder, het warmwaterbad dus. Het spabad is uitgerust met verschillende dingen waardoor je een relaxed en spierontspannend gevoel krijgt. Daarom is het ook enorm gezond voor je! 

Jacuzzi

Het woord jacuzzi zullen de meeste van jullie vaker gebruiken dan het woord spa. Al is jacuzzi eigenlijk niets meer dan een amerikaanse merknaam die spabaden maakt. Het woord jacuzzi is zo geïntegreerd in ons vocabulair dat het woord spabad onnatuurlijk klinkt. Een jacuzzi is dus gewoon een merk.  

Hottubs

Hottubs zijn eigenlijk de voorlopers van de spabaden. De allereerste hottubs werden namelijk gemaakt van hout en zagen er eigenlijk uit als een grote ronde ton. Vroeger moest je ze nog zelf warm stoken met hout of kolen om zo lekker warm water te krijgen. De naam hottub is dus geen speciaal merk of speciaal soort spabad. Het is gewoon de voorloper van de hedendaagse spa baden of jacuzzi’s.

Een whirlpool

Dit is een minder voorkomend soort spabad. Het is in principe ook een normale jacuzzi of spabad. Het enigste verschil is dat in een whirlpool sterkere pompen zitten die een draaikolk of whirlpool kunnen vormen, vandaar de naam! 

Welke moet je nou nemen?

Zoveel verschillende soorten baden. Elke net wat anders dan de andere. We snappen dat de keuze moeilijk is. Maar de keuze is helemaal aan jou. Je moet zelf kijken wat er bij jou past en of het past natuurlijk! Mocht je de keuze gemaakt hebben en wilt hem graag laten plaatsen? Zoek niet verder want Spa Care Brabant maakt het waar voor je. Blijf lekker zitten terwijl hem plaatsen, installeren en zorgen dat alles naar wens is! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *