Het kiezen van de juiste tuinverlichting

Het kiezen van de juiste tuinverlichting

Lekker lang genieten van warme zomeravonden in het zomerseizoen met goede tuinverlichting. En dan ligt de nadruk op goede tuinverlichting. Want tuinverlichting heb je in allerlei soorten en maten. Sommige tuinverlichting is geschikt voor directe plaatsing in de regen en andere tuinverlichting is meer geschikt voor plaatsing onder een afdakje. Het is van groot belang dat je de juiste verlichting kiest voor de juiste situatie. In deze blog maak ik onderscheid in een aantal type verlichting. Denk hierbij aan verlichting voor op de grond, tuinverlichting voor aan de muur en tuinverlichting voor aan het plafond. Alle prima manieren om de tuin te verlichten, echter moet je met een aantal zaken rekening houden wanneer je kiest voor deze verlichting. Dus zonder verder gedoe, hierbij een aantal tips voor het aanleggen van tuinverlichting.

Het aanleggen van grondverlichting

Grondverlichting aanleggen is vrij ingewikkeld, omdat deze verlichting vrij kwetsbaar is voor vocht in de tuin. Regen valt immers uiteindelijk altijd op de grond of verdampt weer. Een goede manier om LED grondspots aan te leggen is door deze iets hoger te plaatsen. Hierdoor zal de spot niet te allen tijden in het water staan en zal je grondspot een stuk langer meegaan. Dit zorgt er daarnaast ook voor dat het licht verder gaat. Voor prikspots geldt eigenlijk hetzelfde. Echter is het bij prikspots van belang dat deze niet te dicht bij een vochtig oppervlakte staan. Prikspots zijn goed te gebruiken voor het belichten van een struik of een haag, maar hiervoor moeten de prikspots sowieso op een afstandje staan.

Het aanleggen van wandverlichting

Wanneer je gaat kijken naar wandverlichting is het van belang dat je weet wat voor soort wandverlichting je neemt. Ook hierbij is dit afhankelijk van de plaatsing van de lampen aan de muur. Plaats je de lampen onder een afdakje, dan heb je voldoende aan een IP44 lamp. Plaats je de lampen direct onder de buitenlucht, dan kies je voor een IP65 lamp. Dat komt doordat een lamp die niet onder een afdak hangt veel vaker in aanraking zal komen met vocht en daardoor sneller door vocht aangetast zal worden.

Aanleggen van plafondverlichting

Ook voor plafondverlichting geldt dat je ervoor moet zorgen dat je afhankelijk van de hoeveelheid vocht die zich bevindt onder het afdakje. Vocht blijft namelijk zeer goed hangen en opgehoopt vocht kan zorgen voor schade aan verlichting. Kies dus voor zeer vochtige afdakjes in de tuin, zoals een kapschuur voor een IP65 LED Lamp.

Succes

Ik wens je heel veel succes bij het uitzoeken van goede en nieuwe LED Verlichting en hoop dat je aan de hand van deze tips een hoop lol hebt van je nieuwe verlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *