Een tuinkabouter in de tuin mag niet ontbreken

De tuin is voor veel mensen een belangrijke plek. Hier kom je heerlijk tot rust na een dag hard werken en hier kun je je energie kwijt om lekker fysiek aan het werk te gaan in de tuin. Veel mensen besteden dan ook veel tijd en energie aan het zo mooi mogelijk maken van de tuin en het onderhoud.

Er zijn net zoals bij het inrichten van het interieur ook bij het exterieur tal van stijlen en componenten die je aan de tuin kan toevoegen om tot het beste eindresultaat te komen. Een van de onderdelen die bij veel mensen in de tuin niet mag ontbreken, is een tuinkabouter. De schattige kleine mannetjes met hun appelvormige rode wangetjes en hun puntmutsjes vormen al jarenlang een vast onderdeel van de inrichting van vele tuinen door het hele land.

De tuinkabouter heeft overeenkomsten met de Grieks-Romeinse god van de vruchtbaarheid

Een tuinkabouter in de tuin geeft de tuin een vrolijk aangezicht. Een tuinkabouter is meer dan alleen een beeldje alleen. Er zijn namelijk tal van verschillende verhalen en mythes die rondgaan over de tuinkabouters. De tuinkabouters komen ’s nachts tot leven en helpen mee aan al het werk in de tuin.

Uiteraard is dat een mythe, maar ergens lijk het ook afgeleid van de oude Grieken en Romeinen die al in hun tijd terracotta beelden van de god van de vruchtbaarheid in de tuinen plaatsten. De god die Priapus is genaamd zou bijdragen aan de vruchtbaarheid en bescherming bieden aan de planten en alles dat groeit en bloeit in de natuur. Het beeld of mythe van de tuinkabouter, is ook dat deze een positieve invloed hebben op alles wat groeit en bloeit in de tuin.

Een tuinkabouter kun je het beste online kopen

Er zijn door het hele land verspreid diverse tuincentra te vinden en de meesten hebben wel een aantal tuinkabouters in het assortiment. Er komen er echter steeds meer verschillende soorten bij en de keuze in de tuincentra is dan ook vaak maar beperkt. De kabouters worden meestal in actieve positie afgebeeld met materiaal in de hand, zoals bijvoorbeeld een schep, een vishengel of een gieter.

Ook zijn er verschillende soorten stijlen tuinkabouters en verschillende maten. Wanneer je een tuinkabouter zoekt, ben je vaak het beste af op het internet en zijn er een aantal winkels online te vinden die een zeer uitgebreid aanbod hebben van honderden tuinkabouters en ook andere tuinbeelden (tip: tuinkaboutershop.nl), waar je zeker zal slagen in je zoektocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *