De voordelen van een camerabewaking

Steeds meer mensen kiezen voor camerabewaking in en/of rondom huis. Doordat er verschillende beveiligingssystemen zijn kan je zelf de keuze maken of je het systeem liever in huis wil plaatsen of deze liever buitenshuis wil hebben. Sommige camerabewaking is relatief eenvoudig waardoor je deze relatief makkelijk zelf kan installeren, andere systemen zijn wat ingewikkelder waardoor er professionals zijn welke een pakket aanbieden. Zij plaatsen dan de camera’s volledig voor jou inclusief kabels en dergelijke en na de installatie kan je bij deze professionals terecht voor onderhoud of vragen. 

Wetten en regels omtrent beveiligingssystemen

Camera’s zijn van invloed op de privacy van andere mensen, hierdoor zijn er wetten en regels vastgelegd in Nederland om het voor iedereen fijn en veilig te houden. 

Zeker wanneer je een camerabewaking wil inzetten voor zakelijk gebruik zijn er extra regels aan verbonden. Je mag namelijk niet zomaar een camera ophangen, je moet hier echt een goede reden voor hebben. Daarom is het in die situatie soms beter om eerst te kijken naar alternatieve oplossingen wat beter is voor de privacy voor de medewerkers. Daarnaast zitten er in Nederland verschillende regels verbonden aan hoelang beelden opgeslagen mogen blijven. 

Voor privé gebruik van een camera zijn er net wat minder regels aan verbonden, je mag zelf bepalen hoelang je de beelden opslaat en dergelijke. Wel is het belangrijk om in je achterhoofd te houden waar de camera op gericht staat, het mag namelijk alleen ter controle van je eigen eigendommen en dus niet helemaal gericht op de straat. 

De voordelen van een camerabewaking

Bij het privé gebruik heb je als voordeel dat je bewijs verzameld in het geval er iets in of rondom je huis gebeurd. Wanneer je wat langer van huis bent door bijvoorbeeld een vakantie is cameratoezicht een meerwaarde. Je kan namelijk je huis op afstand in de gaten houden. Als er een inbraak of inbraakpoging gedaan wordt kan je met de beelden naar de politie stappen om de daders op te sporen. 

Ondanks dat dit een erg groot voordeel is, is er een nog groter voordeel en dat is het afschrikken van criminelen. Vele inbrekers schrikken van een camera, ze zijn dan minder geneigd om in te breken in jouw woning of bedrijfspand. De pakkans is in die situatie namelijk een stuk groter en dat risico willen ze liever niet lopen. 

Het beveiligingssysteem kan ook gekoppeld worden aan een alarmcentrale, op deze manier kan er sneller hulp ter plaatse komen in geval van nood. Wanneer er een alarm afgaat, of verdachte activiteiten worden waargenomen wordt de alarmcentrale ingeschakeld waardoor er sneller gereageerd wordt in geval van verdachte situaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *