De voordelen en nadelen van amberbomen

De voordelen en nadelen van amberbomen

Een mooie en verzorgde tuin vinden veel mensen fijn. Vooral om in de zomerdagen te genieten van het mooie weer, in een lekkere tuinset met geur en kleur om je heen. Het verzorgen van een tuin kan soms een heel karwei zijn. Het snoeien van bomen en struiken, het maaien van het gras en het planten van bloemen houd je het gehele jaar bezig. Toch vinden ook veel mensen het fijn om op een mooie, zonnige dag in de tuin bezig te zijn. Het resultaat wat je na zo’n dag werken in de tuin overhoudt zorgt vaak voor een goed en voldaan gevoel. In dit artikel bespreken we welke voordelen en nadelen amberbomen hebben voor in jouw tuin. Want één ding is zeker: een amberboom kopen voor in je tuin maakt het erg gezellig!

De voordelen van amberbomen

Het grote voordeel van amberbomen is, zoals we net al hadden vermeld, dat ze het hele jaar door mooi blijven. De amberboom blijft niet hel hele jaar groen, maar veranderd veel van kleur. Zo krijgt de amberboom van een groen blad de kleurtinten geel, oranje en rood in de herfstmaanden. Dit geeft een mooie, frisse en herfstige uitstraling waardoor de boom een schitterend plaatje vormt. De amberboom kan ik elke tuin worden geplaatst. Zowel in grote als kleine tuinen, de amberboom is een mooie toevoeging voor elke tuin. Ook een belangrijk voordeel van de amberboom is dat er veel verschillende soorten zijn. Op deze manier is er voor iedere tuin wel een mooie amberboom te vinden, de keuze is reuze! Er zit vast ook een soort bij die jij leuk vindt. Je kunt een amberboom kopen in een tuinwinkel, maar ook kun je deze online vinden. Doe onderzoek naar welke boom bij jou past en laat je adviseren door de verkoper. Zo weet je goed hoe jij de amberboom het beste kunt planten en hoe je er het beste voor kunt zorgen. De amberboom vraagt gelukkig niet veel onderhoud, veel werk zul je er daarom niet van hebben. Naast al deze voordelen zijn er ook een aantal nadelen van de amberboom. 

De nadelen van amberbomen 

Zoals elke boom, struik of plant heeft ook de amberboom enkele nadelen. Het nadeel van een amberboom is bijvoorbeeld dat hij niet bladhoudend is. De unieke stam blijft het geheel jaar door hetzelfde, maar tussen de herfst en de winter laat ook deze boom zijn bladeren los. In Amerika worden de amberbomen wel 45 meter hoog, maar in Europa is dit niet het geval. Wanneer jij een amberboom in je tuin plaatst, en hij genoeg ruimte heeft om de hoogte in te groeien, zal hij niet hoger worden dan zo’n 10 tot 20 meter. Dit kan soms een nadeel zijn, maar gelukkig kuin je de boom snoeien. In dit geval wordt hij niet zo groot en bepaal jij de grootte en lengte van de boom. Je kunt ze het beste snoeien in de zomermaanden. Wanneer je in de wintermaanden een aantal takken wilt verwijderen, kun je dit ook in het najaar doen. Wanneer het niet vriest, kun je het snoeien van je bomen ook prima in de herfst of winter doen. Dankzij het snoeien houd je je boom in de lengte en vorm die jij graag wilt, op deze manier kun je je tuin naar je eigen smaak inrichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *