Laurier Caucasica

De populaire erfafscheiding Laurier Caucasica

De Laurier Caucasica officieel de Prunus laurocerasus is een veel voorkomende erfafscheiding. De populariteit van de Laurier Caucasica is vooral haar snelle groei. In een relatief korte tijd groeien de planten samen en vormen ze een dichte erfafscheiding met een mooi donker blad. De plant is wintervast en de bloei in mei zorgt voor mooie witte bloemen tussen het groene blad.

Voordelen van de Laurier Caucasica

Als grootste voordeel kunnen we de bovengenoemde snelle groei benoemen. De plant is daarnaast niet erg breed waardoor ze ook geschikt is voor kleinere tuinen. De wintervastheid zorgt voor een groen blad wat het hele jaar door zichtbaar is, hierdoor is de erfafscheiding altijd vrij van doorkijk. Ook de hoogte van de Laurier Caucasica zorgt voor een grootte populariteit, de plant kan tot wel vijf meter hoog groeien waardoor ze ook geschikt is als hoge afscheiding. De plant groeit daarnaast goed in zowel zonnige als schaduwplekken.

Nadelen van de Laurier Caucasica

Zoals bij elke vorm van erfafscheiding heeft ook de Laurier Caucasica enkele nadelen. De nadelen bij deze plant zijn echter beperkt tot slechts twee punten. De plant vergt door haar snelle groei enig onderhoud met betrekking tot het snoeien van de plant. Een ander punt waar rekening mee gehouden dient te worden is de vochtigheidsgraad van de grond. De populaire erfafscheiding Laurier Caucasica vereist een goed vochtdoorlatende ondergrond, te veel vocht is niet goed voor de plant, regenwater mag zeker geen plassen achterlaten waar de plant geplaatst is. Een eventuele oplossing voor plekken waar relatief veel vocht blijft staan of waar de ondergrond vrij vochtig is een kleine verhoging (heuvel) te maken waar de plant op kan groeien. Met betrekking tot vorst heeft de Laurier Caucasica een matige weerstand.

Verzorging

De verzorging van de Laurier Caucasica is eenvoudig. Als de plant op een goede ondergrond is geplant is het eigenlijk alleen een kwestie van snoeien. In de zomer en tijdens periodes van droogte is het wel van belang zo nu en dan te sproeien zodat de plant niet uitdroogt. De plaatsing maakt met oog op de zon niet veel uit, de plant groeit zowel in de zon als in de schaduw. In de zon zal de plant wel sneller groeien wat kan zorgen voor meer snoeiwerkzaamheden.

Samengevat

Als laatste nog even een korte samenvatting met wat punten van aandacht. De Laurier Caucasica:

  • Groeit snel, redelijk vaak snoeien is nodig
  • Kan zowel in de zon als in de schaduw
  • Heeft een vochtdoorlatende ondergrond nodig
  • Is heel het jaar groen
  • Bloeit rond mei (witte bloemen)
  • Kan niet tegen langdurige of strenge vorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *