Dit is een ambulante behandeling voor je verslaving

Een ambulante behandeling is een behandeling die plaatsvindt op een comfortabele plek waar mensen samenkomen. Dit traject gaat over het vinden van een leven zonder verslaving. Mensen met een verslaving kunnen vaak alleen maar denken aan waar ze aan verslaafd zijn. Dit betekent vaak dat ze hun normale leven leiden met weinig of geen contact met de buitenwereld. Als je er zelf last van heeft of merkt dat iemand in jouw naaste omgeving hier last van heeft, is het belangrijk om op tijd een professional te bellen. Zo weet je zeker dat ze de beste hulp krijgen die ze verdienen.

Het weer oppakken van je eigen leven

U kunt onder andere deelnemen aan de poliklinische behandeling van CACN verslavingszorg. Je krijgt hierbij een persoonlijke therapeut om je te helpen jouw normale leven weer op te pakken. Elke week heb je een individuele sessie met een therapeut waarin je je persoonlijke doelen gaat verdiepen en je voortgang bespreekt. Je hebt ook ervaren experts om je te helpen en te ondersteunen tijdens het hele proces dat je doormaakt. Ze weten ook precies hoe je je voelt omdat ze in jouw schoenen hebben gestaan. Hierdoor kun je van hen de beste hulp verwachten en kunnen zij precies inschatten wat je nodig hebt.

Het doen van een groepsbehandeling

Met een ambulante behandeling heb je niet alleen persoonlijke, één-op-één therapie. Je moet ook groepsbehandelingen bijwonen waarbij je contact hebt met andere patiënten. Deze mensen hebben ook last van een verslaving. Omdat je in hetzelfde schuitje zit, zul je merken dat je heel goed met elkaar kunt omgaan en elkaar zo goed kunt ondersteunen. Samen kun je elkaar helpen je doelen sneller te bereiken en daarmee ook daadwerkelijk je doelen uiteindelijk te behalen. Het delen van ervaringen motiveert je om door te werken en te herstellen. Naarmate je meer leert over je verslaving, zul je merken dat je veel sneller je oude zelf kunt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *