shutters

Welke mogelijkheden zijn er met shutters voor uw woning

Shutters worden terug steeds populairder in de moderne interieurs. Deze trend is komen overwaaien van Amerika en heeft de Europese markt al veroverd. Alle mogelijkheden met shutters voor bij je thuis zetten we hier even op een rijtje.

Wat zijn shutters

Shutters zijn luiken die aan de binnenkant van je ramen worden geplaatst om zo sterk zonlicht af te weren en meer privacy te verkrijgen bij je thuis. Zeker wanneer je ramen aan de straatkant hebt, is het beter om shutters te plaatsen om zo meer privacy te verkrijgen zonder dat je in een donkere kamer moet zitten. Shutters bestaan namelijk uit horizontale lamellen die je kan tilten op verschillende manieren zodat je ze niet helemaal moet sluiten om sterk zonlicht buiten te houden maar deze net op een bepaalde stand kan zetten om zo nog licht binnen te laten. Je hebt ook shutters die uit verschillende delen bestaan waardoor je een deel helemaal kan sluiten en een ander deel open kan laten zonder licht te verliezen.

Elegante zonwering

In de meeste oudere huizen wordt of werden er vooral gordijnen gebruikt om de zon buiten te houden. Echter zijn gordijnen zwaar en dik waardoor dit je interieur al snel zelf zwaar kan maken indien je deze plaatste in kleine kamers. Indien je in de plaats hiervan shutters plaatst, neemt dit optisch minder plaats in en laat dit meer licht door dan gordijnen. Shutters bestaan ook in alle verschillende kleuren waardoor je deze aan je interieur kan aanpassen. Ook bestaan de meeste shutters uit hout of aluminium waardoor kleurvervaging bijna niet voorkomt en je dus lang geniet kan hebben ervan.

Verschillende soorten

Shutters passen zowat bij elk interieur en bij elk raam. Je kan shutters op maat laten maken zodat ze passen bij elk soort raam, ook ronde ramen. Meestal worden shutters gebruikt in de woonkamer en bureau en is de uitvoering meestal in wit hout of zwart aluminium. Of je ramen nu zeer lang zijn en tot op de vloer komen of eerder kort, shutters kunnen geplaatst worden. De houten shutters zijn de originele en worden meestal geplaatst in interieurs met een landelijke stijl. Shutters van aluminium geven eerder een moderne look en worden dus sneller geplaatst in de industriële interieurs om zo de lijn mooi door te trekken.
Meer lezen over shutters en waarom je best hiervoor kiest in plaats van gordijnen of rolluiken, kan je doen op onze website of blog. Zo kan je makkelijk meer inspiratie opdoen voor bij jou thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *