Is jouw tuin klaar voor de zomer?

Nu de zomer echt van start is gegaan en de temperaturen afgelopen weken op sommige dagen boven de 30 graden uitstegen, vervangt onze tuin of ons balkon langzaam onze woonkamer. We begeven ons massaal naar buiten. Is jouw tuin of balkon er klaar voor om deze zomer de ultieme chillplek te worden voor jou, je gezin en je vrienden? Je hebt in ieder geval een pergola en een schaduwdoek rechthoek nodig. Dit zijn de dingen die je absoluut niet mag vergeten!

Creëer schaduw

Niets vervelender in de zomer dan een hete, felle zon in je nek, schouders of ogen. Om comfortabel buiten te kunnen zitten in de zomer is het van belang dat je een fijne plek in de schaduw creëert. Dit kun je heel makkelijk doen met een schaduwdoek. Een schaduwdoek is makkelijk te bevestigen aan een buitenmuur, pergola of schutting. Kies voor een rechthoek of vierkant schaduwdoek 5×5. Afhankelijk van wat mooi bij jouw tuin staat. Kies voor een neutrale en sfeervolle kleur. Idealiter bevestig jij jouw schaduwdoek boven een betegeld stukje tuin, zodat je daarmee haast een extensie van je huis in de buitenlucht kunt maken.

Maak de boel goed schoon

Grote kans dat je in de herfst en winter weinig aandacht besteed hebt aan het onderhouden van je tuin, het werd immers toch binnen de kortste keren weer smerig. Nu het wat minder nat en smerig is buiten en je wat meer tijd wil doorbrengen in je tuin is het de hoogste tijd om alle bladeren weg te harken en even al dat onkruid tussen de voegen van je tegels uit te wieden.

Creëer sfeer

Jouw zomeravonden worden extra gezellig wanneer de zitplek in jouw tuin mega sfeervol is. Wees dus zorgvuldig met het uitkiezen van je tuinset. Koop een paar mooie kussens en vergeet nooit deze binnen te leggen wanneer je gaat slapen, anders zijn ze binnen de kortste keren nat en vies. Extra sfeer maak je door ook te investeren in wat mooie buitenverlichting. Hang wat lampjes aan de buitenmuur, of zet een echte lantaarn in je tuin. Een waterbestendige lichtslinger kan er ook heel gezellig uitzien. Op veel buitenlampen kun je ook een timer zetten, dan springen ze op een bepaald tijdstip (bijvoorbeeld als het gaat schemeren) aan en weer uit (rond de tijd dat je meestal gaat slapen.) Kortom: steek die handen uit de mouwen en maak van jouw tuin de gezelligste plek om in de zomer te vertoeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *