Loungesethoes Haxo.nl

Welkom in jouw tuin!

Althans, jij mag jouw bezoekers hier een plaatsje toewijzen, uiteraard. Zolang jij voor hen en jezelf een comfortabele zithoek hebt ingericht, tenminste. En jij bepaalt zelf hoe!

Het is een project zonder einde, een tuin. Telkens heeft jouw paradijsje onderhoud nodig en dat geef je het ook met liefde! Elke keer dat jij met je bloemen, planten en gazon bezig gaat, gebeurt er iets moois. Van binnen én van buiten, bedoelen we dan. Jij wordt zielsgelukkig en je tuin komt telkens beter uit de verf. Daar wil jij natuurlijk eindeloos van kunnen genieten. Maar waarom zou je die trots niet met je naasten willen delen? Vrienden, buren, familieleden: iedereen in jouw directe sociale kring zou zich aan de vruchten van jouw noeste arbeid moeten vergapen.

Dat betekent dus dat jij een terras moet inrichten waar je flink wat mensen kwijt kunt. Alle facetten hiervan bepaal jij helemaal zelf. Heb je al een idee of wil je liever enkele opties tot je nemen ter inspiratie? Want in dat geval raden we je aan om gewoon verder te lezen.

Ondergrond

Wat maakt een terras nou een terras? Tja, je moet er kunnen zitten, dat is het meest essentiële aan dit concept. Waar de tafels en stoelen precies op staan maakt in dat geval niet zo gek veel uit. Eventueel op het gras, zolang de bodem maar stevig genoeg is. En zo waterpas mogelijk. Niet te drassig, dus. Dat laatste los je op door drainage aan te leggen.

Verder is beton natuurlijk een keuze. Eventueel met stenen erin. Maar da’s wel duur. En verder zijn er tegels in allerlei kleuren, vormen, maten en patronen. Maar daar kan dan weer onkruid tussendoor schieten.

Een oplossing die altijd werkt is een vlonder met worteldoek eronder – dat rijmt! Hiermee voorkom je dat onkruid tussen de planken van jouw onderhoudsvrije terras doorschiet.

Meubels

Comfort is alles! Kies daarom voor de meest aangename stoelen en tafels die je je kunt veroorloven. Ook hangmatten en ligstoelen zijn het overwegen waard, zolang je er voldoende ruimte voor hebt. Liever een hele loungeset? Ook geen probleem!

Vergeet niet je tuinmeubels op te ruimen zolang je ze niet nodig hebt. Tenzij ze tegen de elementen kunnen, uiteraard. In dat geval moet je ze alleen even schoonmaken voordat je ze weer in gebruik neemt. Bij loungesets is dat even anders: die nemen nogal wat plek in. Kies dan ook voor een loungesethoes om die langer intact te houden.

Aankleding

Misschien is je tuin al genoeg maar anders kan je terras nog wel enige decoratie gebruiken om nog mooier uit de verf te komen. Waar die uit bestaat? Jij mag het zeggen! Dat hangt er ook van af of je zithoek zich dicht tegen je huis of schuur aan bevindt. Dan kan er immers nog iets aan de muren gehangen worden, bijvoorbeeld.

Veel plezier met inrichten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *