Steenkorven voor een moderne en robuuste uitstraling

Steeds vaker langs snelwegen zie je grote stalen korven gevuld met stenen of glasbrokken. Deze steenkorven dienen als geluidswal, maar ook alf afscheiding. Het zijn mooie, robuuste stenen muren en ogen heel modern. Dat is dan ook één van de redenen dat je deze steenkorven ook steeds vaker ziet in tuinen van woningen.

Meer privacy met een steenkorven muur

Wanneer je je tuin af wilt schermen en een omheining wilt creëren is een steenkorven schutting of erfafscheiding een goede optie. Steenkorven omheiningen zijn in verschillende afmetingen te bestellen. Zo kun je zelf bepalen hoe hoog de omheining gaat worden. Niet alleen realiseer je met de steenkorven een unieke, strakke moderne afscheiding, ook doorkijk is er niet bij. Daarnaast houdt de steenkorven schutting ook een hoop geluiden tegen. Je hebt met deze schutting of omheining dan ook veel meer privacy dan voorheen.

Sterk en onderhoudsarm

Steenkorven kunnen wel tegen een stootje. Deze sterke omheining is ondoordringbaar wanneer deze op de juiste wijze geplaatst wordt. De korven worden gemaakt van gegalvaniseerde staalmatten met een draaddikte van minimaal 4 millimeter. Hierdoor zijn deze moeilijk te vervormen. Bij het plaatsten van de steenkorven worden de korven over steigerbuizen geplaatst en daarmee wordt de kans op scheef- of wegzakken enorm verkleind. Een ander voordeel van deze sterke korven is dat ze onderhoudsarm zijn. Na het plaatsen en vullen van de korven is er nagenoeg geen onderhoud nodig. Dat is bij een houten schutting of een natuurlijke heg wel anders. Schilderen, beitsen of snoeien is in deze gevallen zeker een must. Een kleine schoonmaakbeurt of het opschudden van de stenen is het enige onderhoud dat zo nu en dan noodzakelijk is. Dat scheelt enorm veel tijd en betekent meer tijd voor jezelf.

Meer met steenkorven

Hoewel een steenkorf een logische keus is voor een erfafscheiding, biedt deze nog meer mogelijkheden. Tegenwoordig zie je de steenkorven steeds vaker terugkomen in andere vormen. Denk bijvoorbeeld aan watervallen, brievenbussen, barbecues en bloempotten. Deze tuin decoraties worden vaak vooraf in de fabriek gemaakt, zodat je thuis enkel de korven nog hoeft te vullen met de gewenste breukstenen of glasbrokken. Maar ook kant en klaar kun je deze decoratieve steenkorven vaak kopen. Door op verschillende plekken in je tuin de steenkorven terug te laten komen, creëer je ook nog eens een eenheid en dat geeft bij het thuiskomen weer rust en kalmte na een drukke werkdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *