Hoe kan ik werken met een bladblazer?

Met een Husqvarna bladblazer kun je makkelijk alle bladeren bij elkaar verzamelen. Hiervoor kun je een bedrijf, zoals Veenma.nl inhuren, maar dat hoeft niet. Als je zelf beschikt over een bladblazer is het bij elkaar verzamelen van bladeren geen complexe klus. Sterker nog: als je de juiste bladblazer hebt bemachtigt ben je binnen een oogwenk klaar, zonder dat het je moeite heeft gekost. Bij het gebruik van een bladblazer is het echter wel erg belangrijk om te letten op je eigen veiligheid. Om je eigen veiligheid te garanderen is het aan te raden om altijd gehoorbescherming, handschoenen en een veiligheidsbril te dragen. Hoewel een bladblazer vrij makkelijk is in gebruik, is het wel belangrijk dat je weet hoe het werkt. Daarom volgt hieronder een stappenplan voor het opruimen van je bladeren.

Stappenplan

Het volgende stappenplan geeft, kort, krachtig en overzichtelijk weer hoe jij door middel van een bladblazer binnen no-time je bladeren hebt opgeruimd. Opgeruimd staat netjes, nietwaar?

  1. Stel een geschikte plaats vast waar je de bladeren gaat verzamelen. In een kleine tuin kies je één grote centrale plaats en in een grote tuin is het handig om meerdere centrale verzamelplaatsen voor bladeren te hebben.
  2. Start je bladblazer en begin bij bebouwing, heggen en schuttingen. Werk naar het midden toe.
  3. Beweeg de bladblazer van links naar rechts in een u-vorm, waardoor je de bladeren voor je uit kunt verplaatsen.
  4. Nu kun je de bladeren die je hebt verzameld bij elkaar harken.

Opruimen

Maar, waar laat je de bladeren dan? Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kun je de bladeren in de kliko verzamelen, maar je kunt ook een gedeelte van de bladeren in de borders van je tuin blazen of gebruik bladeren zelfs voor een eigen composthoop in je tuin. Dan heb je direct een voedzame bodem gecreëerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *