Feiten en fabels over ongediertebestrijders

Er zijn veel mensen die een aantal verhalen over ongedierte en de bestrijders van ongedierte hebben verzonnen. Veel van deze verhalen kloppen helemaal niet. Als je last hebt van ongedierte, kun je het beste wel snel ingrijpen. Hiervoor kun je goed terecht bij bestrijdingsservice.nl.

Fabels en feiten over ongedierte

Er zijn veel fabels te vinden over ongedierte. Dit komt omdat mensen zelf al snel een aantal verhalen die niet kloppen de wereld in helpen. Hierdoor komt het soms voor dat het lastig is om te weten wat je nou moet geloven en wat niet.

Een fabel die rond gaat over ratten en muizen is dat deze helemaal geen blaas hebben. Dit is niet het geval. Ratten en muizen hebben juist wel een blaas. Deze gebruiken ze ook vaak om door middel van urine met elkaar te communiceren.

Nog een fabel over ratten en muizen is dat ze heel erg lang zouden leven. Dit klopt helemaal niet. In het wild leeft een muis vaak niet langer dan één jaar. Vaak worden deze al eerder van het leven beroofd door verschillende natuurlijke vijanden.

Er wordt soms beweerd dat ratten en muizen helemaal geen botten hebben. Hierdoor zouden ze dan door kleine gaatjes passen. Dit is echter niet waar. Ratten en muizen hebben wel degelijk botten. Echter zijn deze erg flexibel waardoor ze zich door verschillende kleine gaten heen kunnen krijgen. Een muis kan al door een gat van vijf millimeter heen en een rat past door een gat van vijftien millimeter.

Een feit over ongedierte is dat ze vaak ziektes met zich mee kunnen brengen. Het ongedierte zelf heeft hier geen last van, maar vaak springt het dan over op de mens. Dit zorgt er voor dat je erg ziek kunt worden. Ziektes die ongedierte met zich mee kan brengen zijn onder andere salmonella, rattenbeetziekte, hanta-virus, leptospirose, trichinose en het seoul-virus.

Ook is het een feit dat als je één rat of muis ziet dat er meer zijn. Ratten en muizen leven namelijk vaak in familieverband. Hierom kun je er meestal van uit gaan dat er een hele plaag aan de gang is als je één rat of muis kunt vinden in je huis.

Het is een fabel dat bedwantsen alleen te vinden zijn in goedkope hotels. Deze kunnen namelijk ook in dure hotels te vinden zijn. Op het moment dat er voor een bedwants een voedselbron in de buurt is zoals een mens, zullen ze hier niet weg gaan. Dit is ook het geval in dure hotels. Bedwantsen kunnen ook vanuit een hotel met je mee reizen naar een ander hotel of naar je huis. Dit is vaak de manier waarop bedwantsen verspreid worden.

Ook is het een fabel dat je mieren uit kunt roeien met kokend water. Bij aanraking zal een mier wel dood gaan, maar het water is vaak al deels afgekoeld als deze het midden van het nest heeft bereikt. Dit zorgt er dan alleen maar voor dat ze een aantal dagen rustig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *