De voordelen van hovenier in Veenendaal

Hoewel de meeste mensen het grootste deel van hun tijd binnenshuis doorbrengen, worden ze ook meer en meer naar buiten getrokken om te genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van de natuur. Er is gewoon iets met de zon, groen gras, mooie bloemen, zoete geuren en dieren die het buitenleven ontspannend en verjongend maken. Heb je een mooie buitenruimte om je in terug te trekken? Nee? Dan is het inschakelen van een hovenier zeker het overwegen waard. Een mooi aangelegd gazon kan namelijk een wereld van verschil maken voor je gezin. Het zal de aantrekkingskracht verhogen, de eerste indruk verbeteren en positieve gevoelens opwekken.

Ben je van plan om wat groen, bloemperken, borrelende waterpartijen, of andere verbeteringen toe te voegen aan je tuin? Dit zijn de voordelen die je kunt verwachten van de werkzaamheden van een professionele hovenier.

Gras en bomen zorgen voor koelere temperaturen

Een eenvoudig grasveld is koeler dan asfalt, cement en zelfs kale grond. Met gras dat koelere temperaturen rondom je huis of bedrijf uitstraalt, kun je de behoefte aan airconditioning daadwerkelijk verlagen. Zou het niet leuk zijn om wat extra geld over te houden om deze zomer iets leuks met je gezin te doen? En wist je dat hoge bomen aan de zuid- en westkant van je huis schaduw kunnen bieden op de heetste momenten van de dag? Waardoor de temperatuur op een zolderverdieping vele graden lager wordt? Ze kunnen ook de schittering door de ramen verminderen.

Bomen en gras zijn goed voor het milieu

Wist je dat gras en bomen elke dag hard aan het werk zijn om stof en rookdeeltjes op te vangen? Koolstofdioxide te verwijderen en zuurstof te produceren? In feite kan één enkele boom elk jaar 13 kilo koolstofdioxide uit de lucht halen, wat de uitstoot van een auto die 11.000 kilometer rijdt compenseert. Het planten van gras en bomen in je eigen tuin door een hovenier is dus een eenvoudige manier waarop we allemaal kunnen helpen het milieu te beschermen!
Een ander interessant feit dat landschappen met bomen ondersteunt, is dat één boom ook genoeg zuurstof voor vier personen kan leveren gedurende een hele dag. Wat een geweldige reden om een boom te planten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *