De kenmerken van een cokeverslaving

Als jij aan verslavingen denkt, dan kom je al snel uit bij een alcohol of drugsverslaving en dit is logisch, want de afgelopen jaren is dit een steeds veel voorkomender probleem geworden en zijn er bijvoorbeeld veel meer mensen coke verslaafd geworden, omdat zij op zoek waren naar meer energie en zelfvertrouwen in de corona tijd die voor veel mensen rauw op hun dak kwam. Het witte poeder leek misschien wel hun beste vriend, omdat het een goed gevoel gaf, maar helaas is dit maar voor een moment en ben je daarna weer zo vermoeid, dat je eigenlijk wel nog een keer moet gaan gebruiken om het fijne gevoel weer terug te krijgen, zo ontstaat de drang en de verslaving. 

Wat is coke?

Coke of cocaïne is een drug in de vorm van poeder dat door de neus gesnoven kan worden, het is wit en kan naast gesnoven ook gerookt of ingespoten worden, in sommige gevallen verandert de benaming dan van coke naar crack. Coke is een van de harddrugs en daarmee ook erg schadelijk voor het lichaam. Het effect wat deze drug geeft, is op dat moment zelfvertrouwen en energie, maar wanneer het een dag later is, kan de coke voor een depressief gevoel zorgen en wordt de persoon ernstig vermoeid, waardoor het gevoel ontstaat dat er meer coke ingenomen moet worden. 

De verslaving herkennen

Er zijn veel symptomen die horen bij een cocaïneverslaving, zo kun je op de site van connection-sggz.nl vinden. Soms is het lastig om zo’n verslaving echt te herkennen, omdat de stemmingen heel erg kunnen veranderen van tijd tot tijd en de leugens en de ontkenning die er vaak bij komen kijken, maken het nog wat moeilijker voor naasten om het probleem boven water te krijgen. Het is erg belangrijk dat de verslaving op een goede manier behandeld kan worden en daarom is het goed om tijdig contact op te nemen met een afkickkliniek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *