NobreCál halfverharding voor bospaden

Bospaden zijn vaak moeilijk begaanbaar voor wandelwagens, rolstoelen en rollators. Het losse zand, de houtsnippers en de kiezels maken het lastig. Gemeentes en bosbeheerders zijn dan ook steeds vaker op zoek naar een alternatief. Gesloten verharding is vaak niet mogelijk. Dit is erg kostbaar en past niet in de natuurlijke omgeving van het bos. Halfverharding als houtsnippers, schelpen, grind en split is dan vaak de betere optie, maar heeft dus als nadeel dat het bospad een stuk minder toegankelijk is voor rolstoelgebruikers, wandelwagens en rollators. NobreCál biedt de oplossing: een natuurlijke halfverharding met uitstekende hardheid.

Natuurlijke uitstraling

NobreCál is een natuurlijk en duurzaam product. Het is een fijnkorrelig breekmateriaal dat afkomstig is uit natuurlijk kalkgesteente, een restproduct uit de steengroeve. Er worden geen toevoegingen aan het product gevoegd en daarmee is het een 100% natuurlijk product. De NobreCál is verkrijgbaar in verschillende natuurlijke kleurtinten. Dankzij de natuurlijke kleuren, is je bospad één met zijn omgeving, alsof het pad er altijd al lag. Anders dan gesloten verharding, zoals klinkers is het met NobreCál ook heel goed mogelijk om natuurlijke kronkelpaden te maken. Op deze manier gaan de bospaden nog beter op in hun omgeving en klopt het helemaal.

Onderhoudsarm

Bospaden van halfverharding, zoals houtsnippers, grind of schelpenpaden, moeten zo nu en dan eens bijgevuld worden, anders krijgt het losse zand de overhand en is wandelen niet echt fijn meer. Grind en schelpen zijn vaak rond van vorm en kunnen nog wel eens van het pad wegspringen. Aanvegen is vaak lastig in een bosrijke omgeving, dus nieuwe halfverharding zal worden toegevoegd. Het grote voordeel van nobrecal halfverhardingis dat het een onderhoudsarm product is. Bijvullen van het materiaal is niet nodig en omdat beschadigingen bij de juiste aanleg vrijwel niet voorkomen is het vervangen van het materiaal ook niet nodig. Dankzij de hoge hardheid krijgt onkruidgroei vrijwel geen kans. Het pad blijft dus mooi, zeker bij veelvuldig gebruik.

Een bospad dat voor iedereen begaanbaar is

Het grootste voordeel van NobreCál ten opzichte van andere halfverharding soorten, betreft toch wel de hardheid van het product. Deze halfverharding kent namelijk een hoge hardheid en dat maakt het pad toegankelijk voor iedereen. Ook rolstoelgebruikers, jonge gezinnen en oudere mensen kunnen van het bos genieten, de natuur opsnuiven en een heerlijk ommetje maken. Door bospaden met NobreCál aan te leggen wordt het bos toegankelijk voor iedereen en dat is waar we het voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *