Walnoten bomen Juglans

De mooiste notenbomen vindt u bij De Nootsaeck en dus treft u er ook walnoten bomen Juglans aan. Deze bomen komen van origine uit Centraal Azië, meer specifiek uit Perzië en de Himalaya. Walnoten boom Juglans zijn altijd al gewilde bomen geweest. De Romeinen omarmden de boom en hebben deze walnotenboom op grote schaal geteeld en ook verspreid. De walnoten bomen Juglans worden overigens ook wel notelaars genoemd en kunnen wel dertig meter hoog worden.

Hoog en oud

Behalve erg hoog, kunnen de walnoten bomen Juglans wel tweehonderd jaar oud worden. De Nootsaeck heeft de mini uitvoering van deze boom geselecteerd. Deze variant is ook geschikt voor in de wat kleinere tuinen. Bepalend voor de groei van walnoten bomen Juglans is vooral de grond. Deze bomen hebben een hekel aan grond die te nat is, al houden ze wel weer van ruim water gedurende het groeiseizoen. Bovendien moet de grond los zijn en idealiter staan ze in kalk- en humusrijke grond op een redelijk open standplaats. Het is overigens bekend dat de walnoten bomen Juglans gevoelig kunnen zijn voor late voorjaarsvorst. Dit kan echter per boom verschillen.

Meimaand is bloeimaand

De meimaand is de bloeimaand voor de walnoten bomen Juglans. Dat doet het met zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen. In het najaar levert de vrouwelijke bloem de walnoot zoals wij die kennen. De kans op een goede oogst wordt groter naarmate de boom ouder wordt.

Snoeien is niet nodig met de walnoten bomen Juglans

Deze bomen kunt u prima heel het jaar door planten en verplanten, met uitzondering van periodes met vorst. Essentieel is dat u kiest voor een open plaats in de tuin of in het veld. Zo voorkomt u dat de boom te maken krijgt met concurrerende planten. Doorgaans is snoeien van de bomen niet noodzakelijk. Wel is het zo dat dood hout of kruisende takken bij voorkeur wel verwijderd worden. Dit kunt u prima aan het einde van het voorjaar doen, rond augustus.

De Nootsaeck

Dat u walnoten bomen Juglans bij de Nootsaeck koopt, is eerder gegeven dan een vraag. Bij de Nootsaeck krijgt u een mooie boom die u zelf kunt zien opgroeien  De bomen worden bij de Nootsaeck gekweekt door vakmensen en dat op de meest gezonde wijze. Het is overigens niet zo heel verwonderlijk dat u juist voor deze boom kiest. Een walnotenboom zorgt namelijk altijd voor extra beleving in uw tuin. In het aanbod van de Nootsaeck vindt u een keur aan verschillende soorten notenbomen, want er zijn nogal wat soorten notenbomen verkrijgbaar.

Bezoek de belevingstuin

Bespreek uw wensen met de specialisten van de Nootsaeck, die aan de hand van uw wensen een mooie selectie kunnen maken van voor u geschikte bomen. Om de prijs hoeft u het niet te laten, want die zijn, ondanks het feit dat de bomen perfect verzorgd en gekweekt zijn, alleszins betaalbaar. De exacte prijs is uiteraard afhankelijk van zaken als het soort boom en ook het formaat boom dat u kiest. Als u een helder beeld van de bomen wilt, maak dan een afspraak voor een bezoek aan belevingstuin van De Nootsaeck. Dan ziet u hoe de boom zich met de jaren zal ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *